LSV slavi 30 godina od osnivanja uz obećanje: Držaćemo se naše najvažnije vrline - principijelnosti

Liga socijaldemokrata Vojvodine danas obeležava 30 godina od osnivanja.
LSV slavi 30 godina od osnivanja uz obećanje: Držaćemo se naše najvažnije vrline - principijelnosti
Foto: 021.rs
Tim povodom ova stranka se oglasila saopštenjem u kojem je istaknuto da je nastala "nasuprot nacionalističkim i ratnohuškačkim idejama koje su devedesetih godina srušile Jugoslaviju". 
 
"LSV je bila glas razuma u teškim vremenima. Uvek i snažno protiv rata. Uvek tu kada se bori za prava Vojvodine. Uvek prva kada se branio komšija kojeg napadaju jer ima pogrešno ime i prezime. Uvek glasna kada se bori protiv nepravde. Uvek jasna kada se bori za modernu i evropsku državu", navode ligaši uz dalje isticanje da su imali uspone i padove, ali da su posle padova uvek ustajali.
 
Uz konstataciju da su mnoge stranke u međuvremenu nastale i nestale, LSV ističe da je i dalje tu "jer je ideja snažna".
 
"Ligaška ideja evropske, građanske i decentralizovane Srbije u kojoj je Vojvodina autonomna", dodaju ligaši uz zaključak da će nastaviti borbu i da obećavaju građanima Srbije i Vojvodine "da će se držati najvažnije vrline - principijelnosti".
  • Masa

    15.07.2020 16:08
    Cestitke
    Sve cestitke!A da li su to oni?Sto su ugasili,jedini narodni tj.radnicki sindikat,Solidarnost,Novi Sad, cije sediste je bilo u Sremskoj 9....to je bila!Jedina prava opozicija u nasem gradu......
  • Sloba53

    15.07.2020 06:34
    Da vam proverimo imovinu , šta ste imali kada ste počeli , a šta sada? Čanak , Perković , Jelić ,Kravić ... Za Vojvodinu ste se , vidimo , izborili , postali smo nerazvijeno područje , periferija Bgd . Ali ste vi napunili đžepove. Lažovi!
  • Cccc

    14.07.2020 17:17
    Zar su oni jos aktivni?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti