VIDEO: Udruženje tvrdi da je policajac šutirao u glavu autističnog mladića na novosadskom protestu

Udruženje "Autizam promena za 180" pisalo je direktoru policije Vladimiru Rebiću povodom napada na mladića koji je u četvrtak, 8. jula, biciklom prolazio kroz centar Novog Sada, gde je u toku bio protest i sukob sa policijom.
VIDEO: Udruženje tvrdi da je policajac šutirao u glavu autističnog mladića na novosadskom protestu
Foto: 021.rs
Kako se navodi u pismu, pripadnici policije su nasrnuli na osobu koja je prolazila biciklom, a jedan pripadnik službe ga je potom "šutirao dok je nemoćan ležao na zemlji".
 
"Nažalost, radi se o mladoj osobi sa autizmom. Pretpostavljamo da su vam detalji i činjenice ovog događaja već poznate. Ako slučajno nisu, rado ćemo vam dostaviti informacije koje imamo: snimak događaja, ime povređenog dečaka, deo Novog Sada u kome živi, ime škole koju pohađa, ime i prezime inspektora MUP Novi Sad za koga se osnovano sumnja da je primenio prekomernu silu", navodi se u pismu predsednika udruženja, pravnika Darija Rosija.
 
 
On je izrazio nadu da će MUP u najkraćem mogućem roku, kao u slučajevima napada na novinare, utvrdi sve činjenice ovog događaja i da će kazniti počinioca i da će o tome obavestiti javnost.
 
"U protivnom bićemo primorani da podnesemo krivične prijave protiv počinioca, kao i da se obratimo međunarodnim organizacijama koje se bave zaštitom prava, a posebno pravima osoba sa invaliditetom", zaključuje se u pismu.
 
Snimak iz Novog Sada na kojem se vidi kako policajci obaraju mladića sa bicikla, a potom ga još jedan, koji je bio u civilu, šutira u glavu, postao je viralan na društvenim mrežama. Šut u glavu nije bio dovoljan, pa je policajac bacio mladićev bicikl. Korisnici Tvitera i Fejsbuka su i imenovali policajca koji je prekomerno upotrebio silu, deleći njegove fotografije i pozivajući policiju i vlast na odgovornost. 

Komentari 121

  • Ognjen

    17.07.2020 17:54
    Osetljivi ste
    Znači, panduri u kordonu su toliko napeti da je prošla baba oborili bi je i našutirali kao ovog momka. To je deo stresa koji oni imaju. Ne opravdavam, ne podnosim ih ali u ovoj situaciji 100% razumem. Šta oni znaju ko im se zaleteo u leđa. A ovaj pandur-novosađanin. Nikom nije pretio samo vam se jada šta ste se odmah nakostrešili. Teško je biti ker u bilo kojoj državi pa i u ovoj. Brate imaju posao koji moraju da obave i znaju da je masa protiv njih i očekuju kaldrmu u glavu. Tri dana ovog posla i svi biste isto radili. Ajdee bree
  • Prvi pravi botfucker

    17.07.2020 13:12
    Policajac, znamo da ste tolerantni. Citamo da ima dosta poznatih vama sto kanda samo dolaze na kafu ko vas i da okrecete glavu na kola sa zatamnjenin staklima bilo kog godista. Za novije obezbedjujete i pratnju. Veoma ste tolerantni prema olosu.
  • Zeljko

    17.07.2020 10:03
    @Novosađsnin
    "vidimo se u gradu"? Jesi ti normalan? Ko je tebi dao znacku i pistolj? Sram te bilo te znacke i tog zvanja koje si dobio! Jesi ponosan kad nekog isprebijas? Zao mi je tvog mozga i zivota tvoje porodice, mogu samo da zamislim kroz koju strahotu oni prolaze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti