Tender za obnovu još 13 kuća u Podgrađu i centru

Zavod za zaštitu spomenika kulture Novog Sada raspisao je tender za obnovu još 13 fasada i krovova kuća u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave i centru Novog Sada.
Tender za obnovu još 13 kuća u Podgrađu i centru
Foto: 021.rs

Radi se o nastavku sada već četvorogodišnjeg projekta obnove kuća u sklopu priprema za održavanje Evropske prestonice kulture 2021. godine, tokom koje su za oko 70 starih fasada i krovova restaurirane fasade i krovovi sa više od 300 miliona dinara, prvenstveno iz budžeta Republike.

Sada je raspisan tender za radove u Beogradskoj 8 i 13, Prote Mihaldžića 2, 10 i 14, Štrosmajerove 5, 7 i 10 i Beogradske 17 u Gradiću u Petrovaradinu, kao i Dunavske 5, Miletićeve 9 i 11 i Trifkovićevog trga 2 u Novom Sadu.

Za radove na obnovi je predviđen rok za obavljanje posla od 60 do 90 dana zavisno od objekta, a procenjena vrednost obnove fasada i krovova svih 13 kuća je 24.615.153 dinara bez PDV-a. 

Rok za dostavljanje ponuda na javnoj nabavci Zavoda je 5. avgust, tako da ukoliko tender uspe, gledajući sve rokove za žalbe i uzimanje dozvola, radovi bi trebalo da uslede u septembru.

  • Obnova

    18.07.2020 14:10
    Za ove sto pitaju "pa neke kuce su vec obnovljene a idu opet na obnovu" pa ljudi bozji procitajte konkursnu dokukentaciju! Na tim kucama ce sad raditi podrume, hidroizolovanje temelja i podruma, rade unutrasnja dvorista!
    Pa ova jedna u Beogradskoj ovo joj je treci konkurs :) prvi je bio za prednju fasadu, drugi za kroz a sad ovaj treci je za unutrasnje dvoriste posto ono gleda na novo sredjeni deo gde je vojna bolnica a izgleda kao Hirosima dan nakon bombardovanja
  • M

    17.07.2020 23:14
    Kako me samo iritiraju ovi sto im nista ne odgovara i po svemu pljuju!!Kada se obnavlja ne valja,sada kada se nesto rasi i ulaze ubnovu isto nije dobro.
  • Brba

    17.07.2020 22:33
    Kad se ruši: trebalo je obnoviti.

    Kad se obnavlja: to je neka prevara!

    SNS-u i Vučeviću sve najgore, ali ono što je urađeno s podgrađem stvarno je dobro. A vama ukusan sendvič želim! (Ili vi iz suprotnog tabora imate druge tarife?)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti