Krivična prijava protiv policajca koji je pretukao autističnog mladića tokom protesta u Novom Sadu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, podneli su krivičnu prijavu protiv policijskog službenika iz Novog Sad zbog sumnje na krivično delo nasilničko ponašanje.
Krivična prijava protiv policajca koji je pretukao autističnog mladića tokom protesta u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Kako navodi MUP, on se sumnjiči da je 8. jula u Ulici Modene u Novom Sadu oko 21.35 časova, tokom protesta, zadao više udaraca rukama i nogama devetnaestogodišnjem mladiću, koji je neposredno pre toga oboren sa bicikla, i tom prilikom mu naneo lake telesne povrede. 

Prema nezvaničnim saznanjima, u pitanju je policajac koji ima viši čin u novosadskoj policiji.

Udruženje "Autizam promena za 180" pisalo je direktoru policije Vladimiru Rebiću povodom napada na mladića koji je u četvrtak, 8. jula, biciklom prolazio kroz centar Novog Sada, gde je u toku bio protest i sukob sa policijom.

Kako se navodi u pismu, pripadnici policije su nasrnuli na muškarca sa autizmom koji je prolazio biciklom, a jedan pripadnik službe ga je potom "šutirao dok je nemoćan ležao na zemlji".
 
Mladić Đ. S. je, kako se vidi na snimku koji se brzo proširio na društvenim mrežama, oboren sa bicikla i udaran. Jedan od policajaca je vikao na njega, dok se drugi pripadnik MUP-a u civilu zaleteo i šutnuo ga u glavu.
 
 
Podsetimo, prethodno je policijska uprava u Novom Sadu dostavila Osnovnom javnom tužilaštvu izveštaj u vezi sa ovim slučajem. Izveštaj je dostavljen 15. jula i u njemu se navodi da su mladića, u Ulici Modene u centru grada, za vreme protesta, napala "za sada nepoznata lica", o čemu više OVDE.
 
Beogradski centar za ljudska prava je već podneo krivičnu prijavu povodom ovog slučaja. 
 
Juče je održan protest u Novom Sadu zbog policijske represije, a tužilaštvu je dat rok od tri dana da se oglasi povodom prebijanja dečaka sa autizmom, o čemu više OVDE.
  • Goran

    20.07.2020 10:00
    @@Goran
    Nije poenta kanala ni tog sto snima, vec ponasanje policije i koliko je profesionalna. Moram ti priznati da sam i ja imao losa iskustva sa policijom. Niko ali niko vec 30 godina ne zeli da policiju dovede u red.
  • Savamala

    18.07.2020 09:35
    Da li je rec o onoj policiji koja ne dolazi na poziv u pomoc i koja zajedno sa izvrsiteljima izbacuje ljude iz stanova?
  • Ns 49

    18.07.2020 05:59
    Policajac nikako nije smeo to da uradi posebno što su oni obučeni da se u poslednjem trenutku suzdrže ali situacija je bila takva da su oni morali da budu na velikom oprezu obzirom da su demonstranti opasno i zverski napadali na njih.
    Te demonstracije gde su hteli da unište Gradsku kuću ne služi na čas novosadskoj omladini ako je ona uopšte novosadska jer ne bih da verujem da bi neki Novosađan rušio svoju zgradu.
    U svakom slučaju šteta je obučenom policajcu zabraniti rad u policiji jer postoje i druge sannkcije a da nije bilo video snimka ne bi se ni znalo o ovom slučaju.
    Zbog tih demonstracija Novi Sad je sad u velikom problemu zbog velikog širenja zaraze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti