U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе 270 pаciјеnata na lečenju od korone, 20 na respiratoru

U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе trеnutnо sе lеči 270 pаciјеnata kоd kојih је pоtvrđеnо dа su оbоlеli оd virusа korona.
U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе 270 pаciјеnata na lečenju od korone, 20 na respiratoru
Foto: Marija Erdelji
Оd tоgа, kod 20 pacijenata s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lеčеnjе zаhtеvа primеnu mеhаničkе vеntilаciје.
 
U KCV navode da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su оbоlеli оd virusа korona s obzirom na težinu kliničke slike uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.
 
"U cilјu sprečavanja širenja i oboljevanja od COVID-19 virusne infekcije, apelujemo na građane da je obavezno pridražavanje svih preventivnih zaštitnih  mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru", navode u KCV.
 
Podsetimo da je u Novom Sadu je zabeležen novi rekordan broj obolelih od kovida-19 u jednom danu. 
 
Institut za javno zdravlje Vojvodine navodi da je u četvrtak u Novom Sadu registrovano 96 zaraženih, što je više od polovine novoobolelih u celoj pokrajini, gde je bilo 179 novih slučajeva. Koliko u Novom Sadu raste broj zaraženih govori i podatak da je od 1. jula do danas registrovano 1.011 slučajeva, a da je trenutno oko 800 obolelih.
  • @istina

    19.07.2020 10:35
    Kasni i još više će
    Ako u danu ima 96 pozitivnih, a slovima i rečima 2 (dva) epidemiologa u smeni (jer ih NEMA više), pokušajte vi da uzmete intervju od svih i ispišete sve podatke i tačno unesete u bazu i bavite se drugim rutinskim poslovima i epidemijama koje nisu stale zato što je Covid. Dakle, za ovaj, pa čak i nešto manji br. dnevno obolelih ova zemlja nema dovoljno epidemiologa, infektologa idr. zdr. radnika... Sve staje a čeka se j na preglede i rezultate Covida... ZATO NOSITE MASKE i najbolje nigde ne putujte. Imate okolnu prirodu, parkove, dunav... Dovoljno je za ovu malo tužniju hodinu života.
  • Istina

    18.07.2020 20:20
    Istina
    Kada zenu ciji muz lezi u bolnici zbog potvrdjene korone, poslodavac velikog lanca marketa ne pusti da bude u izolaciji jer nema simptome a nalog od instituta za javno zdravlje kasni, onda znate koliko svi brinu o narodu. Cuvajmo se sami to nam je jedina nada!
  • NaseljeNovo

    18.07.2020 11:28
    LidlSars19
    Ma evo u Lidlu na Novom Naselju trenutno ima jedno 250 kupaca minimum..... koje mere kakvi bakraci...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti