Uskoro popravka Miletićevog i još nekoliko spomenika u Novom Sadu

Zavod za zaštitu spomenika kulture Novog Sada raspisao je tender za radove na spomeniku Svetozaru Miletiću i još nekoliko spomen-obeležja.
Uskoro popravka Miletićevog i još nekoliko spomenika u Novom Sadu
Foto: 021.rs

U konkursnoj dokumentaciji se navodi da je potrebno ukloniti naslage prljavštine sa figure i postamenta spomen-obeležja na Trgu slobode, popuniti naprsline i naneti zaštitni sloj na spomenik. Rok za izvođenje radova je najviše 130 dana, a procenjena vrednost radova je 4,5 miliona dinara sa PDV-om.

Zavod je istovremeno raspisao i tender za izradu projekta konzervatorskih radova na spomeniku Svetozara Miletića. Pobednik ovog tendera će imati rok da završi posao do 30. septembra, a procenjena vrednost radova je 160.000 dinara sa PDV-om.

Na osnovu ovih rokova se može zaključiti da će popravka spomenika početi u oktobru.

Drugi spomenici i spomen-obeležja

Zavod pored popravke spomenika jednom od vođa Srba u Austro-ugarskoj u XIX veku, tenderom traži i firme koje će popraviti još nekoliko spomen-obeležja.

Tako se traži firma koja će sanirati spomen-groblje boraca Narodnooslobodilačkog rata koji sadrži 280 nagrobnih spomenika. Vrednost ovih radova procenjena je na sedam miliona dinara sa PDV-om.

Takođe, traži se i firma koja će obnoviti nagrobne spomenike Feliksa Parčetića na Katoličkom groblju i Koste Jorgovića na Jevrejskom groblju, a procenjeno je da će to koštati 430.000 dinara sa PDV-om.

Takođe, novosadski Zavod za zaštitu spomenika javnom nabavkom traži firmu koja će izraditi repliku spomenika Anatolija Rezenšilda u vrednosti od 1,5 miliona dinara sa PDV-om, firmu koja će sanirati spomenik "Poljubac" ispred Muzeja grada na Petrovaradinskoj tvrđavi, što je procenjeno da će koštati 500.000 dinara sa PDV-om, kao i nekog zainteresovanog da uradi popravke na srednjovekovnoj crkvi na lokaciji "Klisa" u Starim Ledincima po ceni od pet miliona dinara sa PDV-om.

  • Ns

    21.07.2020 10:48
    Ns
    Dajte pare za dotrajale bolnicke krevete, zardjale bolnicke ormarice, polomljene bolnicke tuseve, istrosene cetke za bolnicke cistacice!
  • /

    20.07.2020 20:52
    /
    znaci, pokricete onaj spomenik pupinu da ga neko ne vidi
  • Pera

    20.07.2020 13:42
    Sns pljackasi
    A gde mogu da se uclanim u sektu pa da dobijem posao...za tu lovu ima mileticu i nokte da ispoliram i zlatne zube da mu stavim

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti