U Novom Sadu na lečenju 322 pacijenta

U Kliničkom centru Vojvodine i Vojnoj bolnici danas se leči 322 pacijenta, što je jedna osoba manje nego dan ranije.
U Novom Sadu na lečenju 322 pacijenta
Foto: Marija Erdelji

Međutim, kako nije saopšteno koliko je otpuštenih pacijenta, kao i koliko je preminulih u Kliničkom centru Vojvodine u protekla 24 sata, teško je dati pravu sliku sitacije u ove dve bolnice i da li je došlo do smanjenja priliva obolelih.

Prema nezvaničnim informacijama 021.rs u prethodna 24 sata preminuo je jedan od pacijenata koji je bio na respiratoru. Ono što se vidi iz saopštenja je i da je u KCV u odnosu na dan ranije četiri pacijenta više, a u Vojnoj bolnici pet manje.

U saopštenju KCV se navodi da je 25 pacijenata povezano na respirator, što je isti broj kao u sredu, a podsećamo da podaci 021.rs govore da je jedan pacijent koji je bio na mehaničkoj ventilaciji preminuo, ali u bolnici ovu informaciju nisu ni potvrdili ni demantovali.  

Klinički centar navodi i da  se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su оbоlеli оd virusа, a s obzirom na težinu kliničke slike uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.

Podsetimo, u Srbiji je od kovida preminulo još osam osoba, dok je 426 novoobolelih, o čemu detaljnije OVDE.

  • Novosadjanka

    23.07.2020 08:42
    Rotaciona svetla i sirene
    Nazalost, znam nekoliko ljudi koji su umrli cekajuci tu istu hitnu pomoc. Moj komsija je umirao na oci svih nas koji smo svi redom zvali hitnu koja se pojavila nakon pola sata, kad je covek vec umro od srca ne od korone. Tad nisu radile sirene, nije se zurilo? Isto za mog rodjaka, rak, srcani udar, nisu bas zurili stigli prekasno, bas u vreme korone. Onda se nije palila sirena, nista svetla zurba? I nisu oni jedini. znaci, direktiva samo za koronu svetla, sirene, zurba, ostali neka cekaju?
  • Korona

    22.07.2020 21:10
    Je ženska
    Šta se bojite sirena, plašite se svoje senke... A maske nećete da nosite, e moji novosađani.
  • M.A.Pulmolog

    22.07.2020 19:52
    Smoki
    Pali se rotacija kada voze pacijenta koji se bore ya život i kada trebaju da dodju recimo brže do mesta teške saob.nesreće.

    Ali sada svi moraju da voze pod rotacijom jer su dobili takvu direktivu od ministarstva zdravlja.


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.