Mere u Novom Sadu na snazi i tokom sledeće nedelje

Gradski štab za vanredne situacije odlučio je da sve mere koje su donete kako bi se sprečilo širenje virusa korona budu na snazi i tokom naredne nedelje, od 25. do 31. jula.
Mere u Novom Sadu na snazi i tokom sledeće nedelje
Foto: 021.rs
Tako se produžava i zabrana korišćenja otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara, kao i zabrana organizovanja svečanosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija na teritoriji Novog Sada.
 
"Time se još nedelju dana produžavaju mere koje već važe u gradu, kako bi se doprinelo sprečavanju širenja epidemije. Apelujemo na građane da nose maske, da drže odstojanje jedni od drugih i da sačuvaju sebe, tako što će štititi i druge", poručuju u štabu.
 
Kako navode, situacija u Novom Sadu je i dalje nestabilna, prati se epidemiološko stanje i u skladu sa tim će se donositi nove odluke ukoliko se dosadašnje mere pokažu nedovoljno efikasnim.  
 
Na teritoriji Novog Sada na snazi je 16 mera, među kojima je obavezna upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 metara, zabrana organizovanog okupljanja više od 10 lica na javnim prostorima u zatvorenom i na otvorenom, uz obaveznu fizičku distancu.
 
Ograničeno je radno vreme ugostiteljskih objekata do 21 čas u zatvorenom delu i do 23 sata u bašti, ukoliko je poseduju. Radno vreme je ograničeno i za trgovine do 21 sat. 
 
Ostale mere pogledajte OVDE.
  • Ns

    27.07.2020 09:33
    Sve ce tolerisati do formiranje gradske vlasti 21.08 to je poslednji rok. A dotle svemocni diriguje svuda.... Strasno kako smo bahat, nedokazan narod a sve na svoju stetu...
  • Lekar u penziji.

    27.07.2020 05:48
    Jaco 46
    Ovaj se virus mogao izolavati u martu ove godine samo da je struka bila prava.
  • proka

    27.07.2020 01:34
    šarene laže

    Petroviću, sebi dozvoljavate da nas nazivate degenerativnim i bezobraznim narodom???
    Sramota da vas je! Na fancuskoj TV već mesecima ponavljaju da maska NE MOŽE DA NAS ZAŠTITI OD VIRUSA.
    Samo bolesni moraju da je nose da kad pričaju ili kašlju, njihova pljuvačka ne leti na sve strane.
    Maska može zadržati pljuvačku, ali sto puta manje viruse nikako.
    Osim toga, masku bi trebalo menjati na dva sata. Da li vi to radite Popoviću ili jednu masku nosite nedeljama, dok se ne pocepa?
    Bolje ćutite i ne optužujte narod za haos koji se namerno izaziva sa određenim ciljem.
    A ovo cinkarenje raznih ustanova i lica je gore od Korone.
    Zato nas uspevaju manipulisati kako im se hoće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti