Novi Sad treći po broju zaraženih, na lečenju u novosadskim bolnicama 334 obolelih od kovida

U novosadskim bolnicama danas se nalaze 334 osobe obolele od kovida-19, što je devet više nego prethodnog dana.
Novi Sad treći po broju zaraženih, na lečenju u novosadskim bolnicama 334 obolelih od kovida
Foto: 021.rs
U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе trеnutnо sе lеči 310 pаciјenata, a u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu na lečenju je 24 obolelih.
 
Kod 20 pacijenata, s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lеčеnjе zаhtеvа primеnu mеhаničkе vеntilаciје. 
 
Kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata, s obzirom na težinu kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje se i intenzivna kiseonička potpora, navode u KCV-u.
 
Kako je rekla zamenica direktora "Batuta", dr Darija Kisić Tepavčević, Novi Sad je danas treći grad u Srbiji po broju novozaraženih. Beograd je i dalje najveće žarište, a na drugom mestu je Kragujevac.
 
"U cilјu sprečavanja širenja i oboljevanja od ove virusne infekcije, apelujemo na građane da je obavezno pridražavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje maski, održavanje odgovarajuće distance, redovno pranje i dezinfekciju ruku, kao izbegavanje okupljanja u većem broju u zatvorenom prostoru", navode u KCV-u.
  • Pravi Ja

    28.07.2020 22:13
    Novi Sad nema gradsku bolnicu, pa samim tim ni pacijenti nisu samo sa teritorije Novog Sada. Postoji KCV (Klinički Centar Vojvodine), vojna bolnica (Petrovaradin), Institut u Sremskoj Kamenici, poneka privatna klinika, ali ni jedna gradska bolnica.
  • Tata Ikun

    27.07.2020 17:33
    @građanin
    Šta Vas sprečava da se lepo zatvorite u svoj lični policijski čas? Nemojte da imate kontakt sa spoljašnjim svetom i gotovo. Nas ostale ostavite da živimo koliko je to moguće.
    A ako se žalite zbog buke, to je posledica sebičluka. Niste jedini u gradu i sa time morate da se pomirite. Ima brdo salaša na prodaju 40-50km od Novog Sada posebno ka severu. Prodajte stan pa na salaš. Tamo ćete imati mir i tišinu.
  • Irena

    27.07.2020 17:21
    Etika
    Najvazniji posao kriznog staba je da 1) odredi dnevnog,/nefeljnog krivca(grupu) za situaciju u epidemiji;, 2)izbucka mere kako niko ne zna sta je stvarno potreba/sta sankcionisati; 3)planirati zbrku za sledeci dan uz konsultacije sa "vrhom"Proceniti nivo panike i nesigurnosti medju narodom i dovoljnost izazvanog antagonizma izmedju generacija;4) proceniti stepen straha da li odgovara upravljackoj eliti da vlada..Cilj: osamututi ljude koki ce onda prisyakati na sve jer im je pamet blokirsna.Mudar plan,zar ne?Ovaj k.s.je sjajan za ovaj posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.