Mere u Novom Sadu na snazi bar još deset dana, situacija nepovoljna

Epidemiološka situacija u Novom Sadu i dalje je nepovoljna, a najverovatnije će do sada već produžene mere biti produžene za još sedam dana, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.
Mere u Novom Sadu na snazi bar još deset dana, situacija nepovoljna
Foto: 021.rs
Da je situacija nepovoljna juče je naveo i Institut za javno zdravlje Vojvodine.
 
Prvi čovek glavnog grada Vojvodine dodao je da će mere na Štrandu biti pooštrene, ali nije naveo šta to tačno znači.
 
"Na dan 27. jul u gradu imamo 1.621 aktivan slučaj virusa korona. Jučerašnji dan je bio nešto bolji, ali je prekjuče gori, tako da je situacija i dalje nepovoljna", rekao je Vučević.
 
Jučerašnji dan je bio bolji, kaže on, i za Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine, jer je bilo više otpusta nego prijema.
 
Apelovao je na građane da nose maske i poštuju distancu, kako bismo "brže došli u stanje koje je daleko prihvatljivije".
 
Na teritoriji Novog Sada na snazi je 16 mera, među kojima je obavezna upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 metara, zabrana organizovanog okupljanja više od 10 lica na javnim prostorima u zatvorenom i na otvorenom, uz obaveznu fizičku distancu.
 
Ograničeno je radno vreme ugostiteljskih objekata do 21 čas u zatvorenom delu i do 23 sata u bašti, ukoliko je poseduju. Radno vreme je ograničeno i za trgovine do 21 sat. 
 
Ostale mere pogledajte OVDE.
  • Vojvođanka

    31.07.2020 11:32
    budala i drva nikad dosta
    Čitam komentare i ne verujem...svakako mi je najviše pažnje privukao komentar "da se ne puštaju haus majstori u kuću, jer su oni najveći prenosioci zaraze, i eto iako je pukla cev i komšiji se sliva voda, ipak ne puštati majstora dok ne prođe pandemija":))) Ja ne mogu da verujem kakvih sve gluposti pročitah. Zamolila bih "građane" da pre nego što ostave komentar, pregledaju isti i obrate pažnju na pravopis. Dok god ne nauče da se "ne može i ne mora" piše odvojeno, za mene je svaki haus majstor za njih profesor! Onda kad isprave svoje pravopisne greške, neka uzmu sami alat u ruke i poprave sve kvarove da ne bi zvali Haus majstora da ne dobiju koronu...onda će isti videti da ih Bog verovatno nije ni za šta dao, jer nisu dovoljno vešti sami da poprave, a ni dovoljno pametno da zbore!Budala i drva nikad dosta!
  • NS

    29.07.2020 08:14
    Prolazim sinoć hajduk Veljkovom ulicom oko pola devet uveče, a u kafiću na uglu prepuna bašta od nekih 50 kvadrata, bar njih 250 sede bez ikakve distance. Cenim da je gazda neka FACA, jer da nije sasvim sigurno bi bio kažnjen, a lokal na duže vreme zatvoren.
  • Brojevi

    28.07.2020 23:50
    A šta je ta nepovoljna situacija? Koliko tačno ima novih zaraženih? Pošto ne objavljuju dnevne liste sa podacima po opštinama to pokazuje da je u pitanju čista politička manipulacija! Da je situacija stvarno nepovoljno objavili bi brojeve javno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti