Povećan broj pacijenata na respiratorima u Novom Sadu

U protekla 24 sata povećao se broj pacijenata pozitivnih na covid19 u novosadskim bolnicama, kao i broj osoba na respiratoru.
Povećan broj pacijenata na respiratorima u Novom Sadu
Foto: 021.rs

U Kliničkom centru Vojvodine se danas leči 311 osoba, što je za šest više nego u četvrtak. Na respiratoru je 17 pacijenata, dok ih je dan ranije bilo 13.

U Vojnoj bolnici se nalazi 26 pacijenata, što je za četiri osobe manje.

U saopštenju Kliničkog centra Vojvodine i dalje nema podataka o preminulima, kao i o broju otpuštenih i primljenih pacijenata. Prema poslednjim podacima, koje je u četvrtak saopštio pokrajinski premijer Igor Mirović, od marta do 30. jula je u KCV preminuo 101 pacijent, od kojih je polovina umrla u proteklih mesec dana.

Dodajmo i da Institut za javno zdravlje Vojvodine nastavlja da ne saopštava podatke o novozaraženima u Novom Sadu ili pokrajini. Prema izjavama pokrajinskih i gradskih funkcionera od četvrtka prethodnih dana u Vojvodini se beleži od 150 do 170 novozaraženih, od kojih je polovina iz Novog Sada. Istovremeno gradonačelnik Miloš Vučević je pomenuo 1.721 aktivnog pacijenta.

Takođe, novih podataka o samoizolavanim osobama u Novom Sadu i dalje nema, nakon što je pre nekoliko dana sa oko 600 pao na nulu. U međvremenu, podaci o samoizolovanim su postali nedostupni na sajtu za sva naselja, samo se mogu videti na nivou cele Srbije i sada ih ima ukupno 9.511, što je manji pad u odnosu na prethodni dan, kada ih je bilo 9.942.

  • Džigi Bau

    31.07.2020 20:16
    pitanjce:
    primljeni, otpušteni, preminuli.... koliki je broj onih koji hospitalizovani u odnosu na broj onih koji se nalaze na kućnom lečenju, možda tako pre shvatimo s kakvim virusom imamo posla?
  • Zivkovic

    31.07.2020 19:01
    Ako su kapaciteti na max, onda je informacija 6 više ili manje potpuno beskorisna, jer se očigledno radi trijaza koja zavisi od kapaciteta. Sa druge strane mi ne znamo da li umrlo 15 poslato kući 5 pa primljeno 26 novih , jer zapravo ta cifra koju čujemo je samo razlika, a apsolutan broj već udario u max.
  • Lekar u penziji.

    31.07.2020 18:45
    Kakvo je stanje u bolnicama vidi samo kliničar dok epidemiolog dobija izveštaj od nas da pročita koliko ima umrlih, novooboleih, izlečenih.


    Svestan sam ja kao lekar u penziji da pola toga oni ne čitaju kako piše nego kako oni misle da treba da piše.


    Epidemiologija je statistička grana medicine i oni nisi kliničari kao mi pa ne znaju kakvo je stanje u bolnicama i kakvo je stanje pacijenta jer kada ste kliničar vidite po pacijentu da li je inf doza pojačana ili smanjena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti