Proglašena vanredna situacija u Temerinu zbog više od 200 obolelih od korone

U Opštini Temerin uvedena je vanredna situacija od subote, 1. avgusta, odlučeno je na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije.
Proglašena vanredna situacija u Temerinu zbog više od 200 obolelih od korone
Foto: 021.rs
Vanredna situacija se proglašava zbog epidemije zarazne bolesti kovid-19 i sprovođenja operativnih mera zaštite.
 
O sprovođenju ove odluke staraće se opštinski Štab za vanredne situacije opštine Temerin u skladu sa Zakonom o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama.
 
Kako je objavila Opština Temerin, prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine, broj obolelih u toj opštini premašio je 200.
 
Navodi se da vanredna situacija podrazumeva obavezno poštovanje svih, prethodno donetih, mera i naredbi Štaba za vanredne situacije opštine Temerin.
 
  • Limanac

    06.08.2020 09:09
    @dr.Kasza
    “U Temerinu je broj od 200 obolelih netacan. Isto je i sama Opstina Temerina potvrdila jucerasnjom objavom od 69 aktivnih slucajeva.”

    Dragi doktore,
    Molim Vas, pojasnite o kojim podacima pišete, da li je broj od 200 obolelih ukupan (aktivni i izlečeni)?
  • Lekar u penziji.

    06.08.2020 07:07
    Ovaj virus je opasan ali NE toliko koliko republički krizni štab objavljuje.
  • Dr.Kasza

    05.08.2020 13:57
    Objasnjenje
    Da napomenem, mere koje su uvedene su uvedene s razlogom (svuda) i treba sa se postuju sto je to vise moguce. Moje prethodno neslaganje se iskljucivo odnosilo na uvodjenje vanredne situacije, a jos preciznije, na nerazumevanje razloga za prvu Opstinsku objavu od preko 200 zarazenih, a zatim, sledeci dan, pobijanje iste te objave i prikazivanja novog, 3x manjeg broja, od 69 aktivnih slucajeva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti