Učenje jezika "Pod krošnjama na Štrandu" i naredne nedelje

Završnicu prve nedelje manifestacije "Pod krošnjama na Štrandu" obeležio je dobro poznati kviz provere znanja makedonskog jezika.
U odličnoj takmičarskoj atmosferi najbolji su osvojili vredne nagrade. Prvo mesto osvojila je Lenka Đaković, drugo mesto Nikola Godić i treće mesto Danilo Pavlov.
 
Žiri su činili Snežana Aleksić Stanojlović, profesorica razredne nastave i nastavnica makedonskog jezika iz Osnovne škole "Veljko Vlahović", Ozren Simjanovski, direktor NIU MIIC, izdavač magazina "Makedonska Videlina", te Radmila Dragnić iz EU Info centra Novi Sad.
 
 
Naredna nedelja je posvećena rumunskom jeziku. Radionice za decu uzrasta od pet do 12 godina održavaju se svakog radnog dana od 19 do 20 časova u Biblioteci na Štrandu. 
 
U istom terminu za mlade uzrasta od 13 do 19 godina nastavlja se kurs mađarskog jezika u istom terminu svakog radnog dana.
 
  
 
U skladu sa naredbom novosadskog Gradskog štaba za vanredne situacije maksimalan broj učesnika radionica je 10, uz obaveznu fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i nošenje maske.
 
  
 
Sve informacije vezane za događaj su dostupne na Facebook stranici Pod krošnjama na Štrandu. Događaj organizuju Gradska biblioteka u Novom Sadu, Heror Media Pont i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija, u podršku EU Info Pointa Novi Sad, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice i Uprava za kulturu Grada Novog Sada.
  • Rock

    02.08.2020 12:51
    Genijalno
    Al bi bilo dobro da se ovakve radionice na otvorenom organizuju za odrasle. Ucenje stranih jezika je sjajno iskustvo za sve. Ali fali generalno vise ovakvih sadrzaja da nas malo okrene prirodi i ucenju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.