Promenada: Novi Sad ima ne samo najveći, već i najsigurniji šoping centar u regionu

Proteklih pola godine smo dosta toga naučili, od toga kako uspešno praktikovati društvenu distancu, preko učenja na daljinu i rada od kuće, pa sve do prednosti različitih tipova maski i njihove uloge u sprečavanju širenja virusa.
Promenada: Novi Sad ima ne samo najveći, već i najsigurniji šoping centar u regionu
Foto: Jelena Ivanović
Iako smo tek prešli sredinu godine, već sada možemo definitivno da kažemo kako je 2020. godina za pamćenje, iz mnogih razloga. Kako smo mi sami menjali svoje ponašanje, tako su se i razni biznisi prilagođavali novonastaloj situaciji i radili na dobroj praksi kada je u pitanju higijena i sigurnost.
 
Pojedini šoping centri, kao lokacije koje privlače veliki broj posetilaca, postali su primer odgovornog ponašanja kroz implementaciju najrazličitijih mera zaštite za svoje posetioce i zaposlene.
 
Šoping centar "Promenada" je od samog otvaranja, nakon vanrednog stanja, veliku pažnju je posvetio merama zaštite, ali i edukaciji posetilaca i primeni mera na svakom koraku što je i potvrđeno krajem prošlog meseca kada je "Promenada" postala prvi šoping centar u Srbiji koji je dobio potvrdu o usaglašenosti sa COVID-19 sigurnosnim merama.
 
Kako navode u "Promenadi", dobijanje ovog sertifikata je dokaz da šoping centar posluje u skladu sa međunarodnim zdravstvenim standardima i nudi kupcima sigurno iskustvo kupovine. Stručnjaci Centra za bezbednu kupovinu (SSC), nezavisne švedske kompanije koja procenjuje bezbednost šoping centara širom sveta, sertifikovali su šoping centar "Promenada" Novi Sad kao usaglašen sa preventivnim propisima. Ubrzo nakon toga, SSC sertifikat je izdat i šoping centru "Kragujevac Plaza" čineći tako ova dva šoping centra najsigurnijim destinacijama ovog tipa u regionu, navode u šoping centru iz Novog Sada. 
 

Foto: Aleksandar Jovanović
 
"Šoping centar Promenada beleži dobru posećenost od trenutka kada je doneta odluka o ponovnom otvaranju šoping centara širom zemlje, što je direktan rezultat naših napora na polju sigurnosti kako posetilaca tako i osoblja centra. Zaposleni šoping centra konstantno proveravaju da li posetioci nose maske, a nedavno smo počeli i da merimo temperaturu na glavnim ulazima. Jako mi je drago što su napori koje ulažemo u sigurnost nagrađeni SSC sertifikatom, a u budućnosti planiramo da održimo najviši mogući nivo higijene svih prostorija unutar šoping centra, smanjimo na sve načine mogućnost širenja virusa i budemo uporni u podsećanju na poštovanje aktuelnih mera", izjavio je Boris Stevović, direktor šoping centra Promenada Novi Sad.
 
Osim obaveze nošenja maski, kontrole temperature, pojačanih mera higijene i konstantnog podsećanja posetilaca na obaveze i preporuke ponašanja, širom šoping centra "Promenada" su implementirane i druge preventivne mere. Na ključnim mestima unutar šoping centra postavljene su fizičke barijere za održavanje fizičke distance, na određenim površinama sa kojima posetioci dolaze u kontakt su postavljene nanoseptičke sanitarne trake, a na mestima u blizini restorana, toaleta i na drugim bitnim lokacijama postavljeni su automatski dispenzeri za dezinfekciju ruku. Sistem ventilacije šoping centra je takođe izmenjen i radi u režimu konstantnog upumpavanja svežeg vazduha u unutrašnjost centra.
 
Poseta ovom šoping centru postaje tako velikom broju posetilaca ne samo odlazak u kupovinu već i mesto gde mogu da budu sigurni da se uz poštovanje svih zvaničnih mera i preporuka radi i na dodatnim sistemima koji osiguravaju najviši nivo zaštite. Šoping centar "Promenada", uz "Kragujevac Plazu", tako postaje predvodnik "nove normalnosti" koja oblikuje šoping iskustvo današnjice i osigurava bezbrižnost prilikom razgledanja najnovijih kolekcija svetskih brendova, doručka, kafe u jednom od mnogih lokalnih restorana kao što su "Walter", "Loft", "Brunch", "Sumo Sushi" ili uživanja na zelenim terasama uz pogled na tvrđavu ili grad.
 
"Uspeh po pitanju najvišeg nivoa sigurnosti posetilaca i zaposlenih unutar šoping centra 'Promenada' i SSC sertifikat su nešto na šta smo posebno ponosni i to nas motiviše da radimo još više. U ovom trenutku svi posetioci Promenade imaju priliku da se po specijalnim cenama opreme za leto zahvaljujući našoj letnjoj rasprodaji, i mogu stvarno reći da sve apsolutno protiče u najboljem redu. Takođe, jako mi je drago što smo pokrenuli veliku akciju na više prometnih lokacija u Novom Sadu tokom koje delimo zaštitne maske građanima i time nastojimo da pojačamo poruku da se svi moramo ponašati odgovorno i zaštititi kako sebe, tako i sugrađane oko nas“, izjavila je Darja Kustudija, marketing menadžerka šoping centra Promenada Novi Sad.
 
 
 Foto: Dušan Jocić
 
"Summer Sale" u šoping centru Promenada traje do 15. avgusta i donosi sjajna sniženja širom centra i omogućava da se spremite za leto uz najomiljenije modne brendove. Aktuelne akcije možete pogledati OVDE.
 
O šoping centru Promenada Novi Sad
 
Promenada Novi Sad je najmoderniji šoping centar u Srbiji koji se nalazi na uglu ulica Bulevar oslobođenja i Bulevar cara Lazara u Novom Sadu. Ovaj šoping centar, čija je ukupna izgrađena površina 150.000 kvadratnih metara, investicija je kompanije NEPI Rockcastle, vodeće investicione kompanije koja se bavi komercijalnim nekretninama u Centralnoj i Istočnoj Evropi, vredna više od 128 miliona evra. Pored raznovrsnog sadržaja, ovaj objekat doneo je i više od 1500 novih radnih mesta Vojvođanima. Na 49.000 kvadratnih metara prostora dizajniranih za uživanje i kupovinu može se naći više od 160 brendova i 1.500 parking mesta, uključujući i specijalna parking mesta za porodice sa malom decom.
 
"Promenada" predstavlja jedan od najznačajnijih dodataka bogatom portfoliju kompanije NEPI Rockcastle, koji uključuje ne samo šoping centar "Kragujevac Plaza", već i vodeće centre u Rumuniji, Poljskoj, Slovačkoj, Hrvatskoj, Bugarskoj, Mađarskoj, Češkoj i Litvaniji.
 
"Promenada" Novi Sad je prvi šoping centar u Srbiji koji je dobio potvrdu o usaglašenosti sa COVID-19 sigurnosnim merama od strane Centra za bezbednu kupovinu (SSC), nezavisne švedske kompanije koja procenjuje bezbednost šoping centara širom sveta. Kako poručuju, dobijanje ovog sertifikata je dokaz da šoping centar posluje u skladu sa međunarodnim zdravstvenim standardima i nudi kupcima sigurno iskustvo kupovine.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti