Novi Sad daje do 400.000 dinara za nezaposlene, objavljeno koji uslovi moraju da se zadovolje

Grad Novi Sad raspisao je javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje nezaposlenih osoba sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.
Novi Sad daje do 400.000 dinara za nezaposlene, objavljeno koji uslovi moraju da se zadovolje
Foto: Pixabay
Grad će dodeliti jednokratnu subvenciju od 200.000 do 400.000 dinara u zavisnosti od novoregistrovane delatnosti i visine opravdanih troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu.
 
"Nezaposleno lice koje ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost najmanje 12 meseci. Ukoliko se više nezaposlenih lica udruži u skladu sa zakonom svako lice pojedinačno podnosi zahtev za samozapošljavanje i ostvaruje pravo na subvenciju u iznosu od 200.000 do 400.000 dinara", navodi se u pozivu koji je raspisan do 21. avgusta.
 
Da biste mogli da se prijavite na poziv i, eventualno, dobijete novac, morate da ispunite sledeće uslove:
  • Podnet zahtev sa biznis planom na propisanom obrascu
  • Prebivalište na teritoriji Novog Sada, dok preduzetnička radnja ili privredno društvo koje će se osnovati takođe moraju da imaju na teritoriji grada
  • Da ste prijavljeni na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu
  • Završena obuka iz preduzetništva po planu i programu obuke u organizaciji Nacionalne službe ili druge odgovarajuće organizacije
  • Zaključen individualni plan zapošljavanja u Nacionalnoj službi za zapošlajvanje
Kako se navodi, neće se subvencionisati delatnosti iz oblasti poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, trgovine električnom energijom i gasovitim gorivima preko gasovodne mreže, trgovina na veliko, finansijske delatnosti i delatnosti osiguranja, kockanja i klađenja.
 
Međutim, ukoliko ispunjavate sve navedene uslove i budete izabrani za pomoć, proces nije gotov. Prilikom zaključenja ugovora neophodno je da se podnese i jedno od nekoliko sredstava obezbeđenja ugovornih obaveza. U obzir dolaze:
  • Dve istovetne blanko lične menice korisnika sredstva sa jednim žirantom i meničnim ovlašćenje
  • Založno pravo na pokretnu imovinu (osim vozila) trostruko veće vrednosti od iznosa subvencije
  • Hipoteka prvog reda na nepokretnosti dvostruko veće vrednosti od iznosa subvencije
  • Garancija banke dvostruko veće vrednosti od iznosa subvencije
Detaljnije o samom konkursu možete da se informišete OVDE.
  • @Tako je

    04.08.2020 14:01
    Upravo tako. Cini se da se ovde javlja gomila "preduzetnika", koji su procitali naslov i potrcali od radosi sa idejom "gle, dele budale 3000 eura, treba samo da otvoris firmu, bole nas, otvorimo, pokupimo pare, zatvorimo, idemo na pivo xe xe ;)". Onda procitali tekst i nasli se iznenadjeni i uvredjeni. Budale, pa subvencija je za ljude koji ce otvarati ono sto su naumili i ozbiljno isplanirali svakako, takvima bas treba pomoci, nisu neki znacajni novci, ali koristice.
  • Tako je

    04.08.2020 12:55
    @MilaNS
    U pravu ste. U normalnim zemljama novac davaju svakome ko ga traži bez ikakve dokumentacije ili biznis plana.
  • Cofi

    04.08.2020 12:34
    Hahaha, pa ovo je dovoljno da pokrije godišnje doprinose na minimalnu platu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti