Gojković: Manje od 700 kovid pozitivnih pacijenata u Vojvodini

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da je od jutros manje od 700 kovid pozitivnih pacijenata u Vojvodini i, kako je naveo, "to je broj sa kojim možemo biti zadovoljni, posle dužeg vremena".
Gojković: Manje od 700 kovid pozitivnih pacijenata u Vojvodini
Foto: 021.rs
"Posle dužeg vremena, broj sa kojim možemo biti zadovoljni. U Kliničkom centru od jutros imamo 244 bolesnika, to je manji broj nego što je bio juče. I dalje imamo 16 pacijenata na mehaničkoj ventilaciji", naveo je pokrajinski sekretar za zdravstvo.
 
Podsećamo da je Gojković juče rekao da je samo u Novom Sadu oko 1.800 aktivnih slučajeva, dok je Institut za javno zdravlje Vojvodine u ponedeljak saopštio da je u ostatku Vojvodine bolesno još 2.000 ljudi.
 
"Sve ovo može u jednom trenutku da se promeni ako imamo situaciju da korona virus uđe u objekte socijalne zaštite, gerontološkee cente, pogotovo ako se ne pridržavamo mera, a to je jedini način za borbu protiv pandemije", naveo je danas Gojković.
 
Prema njegovim rečima, bitno je da se aktivno sarađuje sa svim činiocima u Evropi i svetu koji imaju mogućnost da prvi plasiraju vakcinu.
 
"Srbija će sigurno biti u redu zemalja koje će imati mogućnost prve da je prime. Apel svima da o tome pričamo i na stručnoj osnovi objasnimo građanima, jer neki vakcinaciju pokušavaju da zloupotrebe", rekao je Gojković.
 
Vraćanje u nekovid režim
 
O tome koliko su trpeli pacijenti koji nisu pozitivni na korona virus, naveo je da niko ne može da kaže da nisu trpeli. U pitanju su hronične bolesti i pacijenti čiji je imunitet smanjen.
 
"Mi smo od starta proklamovali da hitne intervencije i stanja koja ne mogu da trpe - ne mogu da čekaju. KCV radi urgentni program ali se nadam da će, sa smanjenjem broja kovid pacijenata, ući u kvalitetniji način pružanja usluga", zaključio je Gojković.
  • ozvalavljen

    08.08.2020 09:42
    Mouth saliva
    700?
    Zar nas Najvoljeniji Prvorodjeni nije jos 21.06.og oterao koronu jednom za svagda iz Srbije.
  • Naroz

    07.08.2020 14:22
    @Zoran Da li su okolne države zabranile ulaz Slovencima nakon što su preko noći izlečili više od 1000? Ili Norvežanima nakon što su preko noći izlečili više od 8000?
  • RVosha

    07.08.2020 13:27
    Smrdija
    Obozavam ovakve izjave

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti