Novi semafor kod Jodne banje u punom režimu

Novopostavlјeni semafor na raskrsnici Futoške i Ulice Nikole Tesle, kod Jodne banje, počeće sa redovnim radom danas, 10. avgusta, u 10 časova.
Ovaj semafor je u probnom režimu (na treptaču) od 28. jula kako bi se građani navikli na novopostavlјenu svetlosnu signalizaciju.
 
Kako poručuju u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, osnovna potreba za postavlјanjem semafora na ovoj raskrsnici je omogućavanje bezbednog prelaska pešaka i biciklista preko saobraćajnice sa tri saobraćajne trake po smeru, kao i lakšeg uklјučivanja vozila iz Ulice Nikole Tesle u Futošku. 
 
Rad semafora biće usklađen sa drugim semaforima u Futoškoj ulici.
 
Na ovoj raskrsnici su i uspravni ivičnjaci zamenjeni spuštenim, a na biciklističkim stazama ivičnjaci su ukinuti.
 
"Apelujemo na vozače da povećaju opreznost i da dodatno obrate pažnju na novopostavlјenu saobraćajnu signalizaciju u veoma frekventnoj Futoškoj ulici", navode u gradskoj upravi.
  • Dragana

    11.08.2020 11:51
    Lepo...samo je malo čudno što se semafor za pešake u ulici Nikole Tesle ne vidi od granja, a signalizacija tek što je postavljena. Treba poseći grane razraslog drveta, kako bi semafor zaista imao funkciju.
  • Milojko

    11.08.2020 05:12
    Semafor kod Tirkiza
    Sa tim semaforom ce se koncentracija saobraćaja samo usporiti ,odnosno vozila od Higijenskog pa do Futoske pijace će konstantno biti u koloni.
    Koji je broj vozila koji se uključuju iz Nikole Tesle u Futosku u smer prema centru???

    Pesaci i biciklisti bi mogli da budu malo obazriviji,jer su i oni ucesnici u saobracaju.
    A ne da to bude : hipnotisano gledanje u semafor i naglo stupanje na kolovoz cim se pojavi zeleni cikica,bez slusalica,bez gledanja u telefon tokom prelazenja,bez stava ja sam na zebri i on mora da stane (a ima puno ludaka vozača i pesaka), bez biciklista koji sumanuto voze cak i tamo gde pesaci i biciklisti dele trotoar....
    O korisnicima elektricnih trotineta ne treba trositi reči.
  • Toni

    10.08.2020 10:00
    Svasta
    Zivim u tom kvartu kod Vasine, ovo je jedan od retkih semafora gde su mi vozaci uvek stali i propustili me, posto leti ili vozim bajs ili sam pesice. Ali kao vozac ne mogu da ne primetim da ce nastati guzva. I da ce npr. biti nemoguce iz Knicaninove prestrojiti se za ulicu Nikole Tesle. Da ce zbog semafora kod Kasarne vozaci ostajati u raskrsnici. Licno mislim da je taj semafor bio neophodniji kod elektrotehnicke skole jer jw tu uzasna guzva, a puno djaka prelazi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti