Policajac osumnjičen za napad na mladića sa smetnjama u razvoju tukao uhapšenog, MUP treba da plati odštetu

Goran Urošević (50), koji je pre tri godine pretučen u policijskoj stanici u Novom Sadu, dobio je prvostepenom presudom odštetu od 130.000 dinara, koju treba da isplati MUP iz državnog budžeta.
Policajac osumnjičen za napad na mladića sa smetnjama u razvoju tukao uhapšenog, MUP treba da plati odštetu
Foto: 021.rs
Kako piše Politika, Osnovni sud u Novom Sadu doneo je presudu krajem novembra prošle godine, a sada je sve u žalbenom postupku u Višem Sudu u Novom Sadu.
 
U presudi Osnovnog suda se navodi da su Uroševića pre tri godine pretukla dva policajca, a protiv jednog od njih je nedavno Sektor unutrašnje kontrole MUP-a podneo krivičnu prijavu zbog sumnje da je na protestu u Novom Sadu 8. jula napao mladića sa smetnjama u razvoju.
 
Policajci su prvostepeno osuđeni da su Uroševiću naneli 15 povreda, među kojima je i prelom rebara i trajnu povredu kuka. U presudi su dosuđene dve vrste odštete, jedna za pretrpljeni strah od 70.000 dinara i druga za fizičke bolove od 60.000 dinara. To je ukupno 130.000 dinara, što Urošević smatra malom sumom na ime nematerijalne štete, zbog čega je i podneo žalbu i sada čeka odluku Višeg suda.
 
U vezi sa ovim slučajem vodio se još jedan postupak, a koji se ticao uzbunjivača Duška Kovačevića. Vrhovni kasacioni sud presudio je početkom jula u korist uzbunjivača iz novosadske policije Duška Kovačevića ukinuvši presude Apelacionog i Višeg suda u Novom Sadu koji su odbili da ga zaštite od odmazde njegovih šefova. On je bio naišao na snimak policijske torture na kojem se vidi kako policajac nekoliko puta šutira uhapšen Gorana Uroševića, koji bespomoćno leži na podu. Više o tom slučaju čitajte OVDE.
  • Dr.Nebojša

    12.08.2020 14:49
    Hrkalovici
    Svi vec znaju da 3 godine tuku ljude i maltretiraju po Novom Sadu i opet niko nista, osuđeni a vozikaju se službenim kolima koriste resurse države kako bi se još više obogatili.
  • Sovra

    12.08.2020 05:00
    60000 za slomljeno rebro i trajno oštećeni kuk.
  • Novosadjanin

    12.08.2020 00:19
    zapad
    Da li težimo zapadu ?E lepo nema da odštetu plaća MUP tj građani preko budžeta,neka plaća dotični gospodin i da mu se obrišu godine staža provedene u MUP-u,izgubi pravo na penziju i momentalni otkaz iz službe.....Lako se iživljavati na deci,studentima...koji imaju puno da izgube i samo traže malo prava na bolji život ali zato prave kriminalce veoma,veoma obilaze u širokom luku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti