Dekan Pravnog fakulteta o postupku protiv Martinovića: Na godišnjem odmoru smo

Pravni fakultet u Novom Sadu nije odgovorio na pitanja o pokretanju postupka po prijavi sumnji da je poslanik SNS Aleksandar Martinović autoplagirao šest radova. Međutim, dekan fakulteta Branislav Ristivojević poručio je novinarki 021 da je fakultet na kolektivnom godišnjem odmoru, ali ju je i upitao "da li ona ide na godišnji odmor leti".
Dekan Pravnog fakulteta o postupku protiv Martinovića: Na godišnjem odmoru smo
Foto: 021.rs
Portal 021 je krajem jula dobio potvrdu iz Rektorata da im, kao drugostepenom organu u odlučivanju u slučajevima plagijata, nije stigla žalba na prvostepenu odluku koju donosi etička komisija matičnog fakulteta. 
 
Da li je etička komisija Pravnog fakulteta pokrenula postupak nismo uspeli da saznamo, jer fakultet u dva navrata nije odgovorio na pitanja. 
 
Nasuprot tome, dekan Pravnog fakulteta u Novom Sadu Branislav Ristivojević danas je u mejlu zahvalio novinarki 021 Gorici Nikolin na "ljubaznom interesovanju" i pitao: "Da li Vi odete na godišnji odmor leti?"
 
"Pretpostavljam da odete, jer se niste interesovali za ovaj slučaj pre 17. 8. 2020, recimo krajem jula meseca. E, vidite, tako i mi nekad moramo da se odmorimo. Do 24. 8. 2020. godine Pravni fakultet je na kolektivnom godišnjem odmoru", naveo je u mejlu dekan Ristivojević.
 
Nije najjasnije na šta dekan Pravnog fakulteta aludira kada govori o "interesovanju pre 17. 8. 2020", s obzirom na to da je Portal 021.rs pitanja u vezi sa postupkom protiv Martinovića slao 22. i 28. jula.
 
Takođe, on je prosledio presudu Vrhovnog kasacionog suda o slučaju u kojem je oslobođen optužbi za diskriminaciju, poručujući da to čini "budući da volimo da objavljujemo informacije iz njihovih privatnih života", na čemu kaže da je "zahvalan".
 
"Da vidim kako ćete informisati javnost o njoj", reči su dekana Pravnog fakulteta u Novom Sadu. Ono na šta dekan, prema svemu sudeći, nije obratio pažnju, jeste to da je 021.rs već bio objavio vest o oslobađajućoj presudi.
 
Podsetimo, inicijativu za pokretanje istrage o radovima Aleksandra Martinovića pokrenuo je 26. juna poslanik Demokratske stranke Balša Božović, iznoseći sumnju da su čitavi radovi kopirani i prepisani, uključujući gramatičke greške. 
 
Detaljnije o toj temi čitajte na OVOM LINKU.
  • Opozicionari,birajte

    19.08.2020 23:18
    Ako opozicija i demokrate ne uvedu hitnu primenu etičkog kodeksa svuda, žene će se prikloniti SNS-u da bi on to učinio.
  • Loše su im savetnice

    19.08.2020 23:00
    Feministkinje da objasne SNS-u
    Feministkinje će to tražiti od Vučića.
    On je vezan za svoju mamu, obožava sve žene, i sigurno neće da odbije feministkinje kad mu objasne probleme.

    SNS loše radi zbog užasno loših savetnica, inače bi bili mbogo bolji da imaju malčice pametnije savetnice.
  • Reset AV

    19.08.2020 22:48
    Vučić (pa i SNS) mora da se oslobodi svoje patološke mržnje prema svima koji su bili u DS, i da razume da je njegova mržnja isključivo posledica političke neobjektivnosti kojoj se političari priklanjaju da bi pobedili suparnike isto kao što sportisti uzimaju nelegalne supstance da bi pobedili.

    Sad je spreman da se resetuje, jede buraniju i studira za dečijeg trenera!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti