FOTO: Završena delimična rekonstrukcija Dunavskog parka, sledi obnova staza i mobilijara

Rekonstrukcijа jezerceta, kanalizacije i sistema za zalivanje u Dunavskom parku završena je nakon nekoliko meseci obimnih radova.
FOTO: Završena delimična rekonstrukcija Dunavskog parka, sledi obnova staza i mobilijara
Foto: 021.rs
Radovi vredni 40,8 miliona dinara podrazumevali su i postavljanje nove funkcionalne crpne stanice.
 
Revitalizacija velikog jezera podrazumevala je i zamenu obloge jezera, izgradnju ispusne građevine kao i ulivnog šahta za punjenje jezera, a revitalizacija malog jezera podrazumevala je zadržavanje postojeće obloge jezera, izgradnju ispusne građevine i povezivanje postojećeg cevovoda za punjenje na hidrantsku mrežu zalivnog sistema.
 
Ipak, ono što je Novosađanima privuklo pažnju je to da, nakon završetka radova, nisu uočljive promene u samom izgledu parka, barem ne one nabolje. Mobilijar je ostao isti, a pešačke staze poprimile su još lošiji izgled jer je preko starih staza samo nasut novi sloj betona, pa su one sada izrazito neravne i "šarene".
 
U Gradskom zelenilu uveravaju da ovakvo stanje nije trajno. Kako kažu za 021, potpuna rekonstrukcija pešačkih staza i mobilijara predviđena je u narednoj fazi projekta. 
 
 
Podsetimo, posao rekonstrukcije jezerceta, kanalizacije i sistema za zalivanje dobila je firma "Irina 2009 MM". Ova firma, koja se pretežno bavila unutrašnjim dizajnom, bila je i jedina koja se javila na tender.
  • maloumni

    21.08.2020 11:23
    Kada neko sa strane pogleda kako su izvedeni radovi, lako moze da zakljuci da u ovoj zemlji zive maloumni ljudi.
  • milicica

    21.08.2020 02:41
    kako to
    pa sto nisu rekonstruisali oni koji dobijaju novac od grada da ga rasturaju kao prvo Zemlja cuda pa onda Ledena suma ili slicno. Sigurno grad zbog velikog proslogodisnjeg prozivanja sad kobajagi rekonstruise.
  • Novo Naselje

    20.08.2020 20:35
    a park na naselju?
    sta je sa parkom na novom naselju, poceli pa stali?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti