Jelena Marinković Radomirović nova predsednica Skupštine Novog Sada

Nova predsednica Skupštine Novog Sada je Jelena Marinković Radomirović, članica Srpske napredne stranke i dosadašnja odbornica u lokalnom parlamentu.
Za nju je glasalo 69 odbornika, dok odbornici SRS, DSS i SPAS-a nisu glasali.
 
Marinković Radomirović učestvovala je u radu Skupštine grada i u prethodne četiri godine, ali se nije mnogo isticala kao odbornica. Međutim, bila je predsednica Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja.
 
Zaposlena je u "Novosadskom sajmu", gde obavlja funkciju izvršne direktorke za integrisane marketing komunikacije.
 
 
Kako je prijavila Agenciji za borbu protiv korupcije, kao izvršna direktorka Novosadskog sajma ima platu od 151.000 dinara, dok je za svoj odbornički posao u prethodne četiri godine dobijala 25.000 dinara mesečno. Agenciji je prijavila i da poseduje jednoiposoban stan, koji je kupila uzimanjem kredita. 
 
Zvanje diplomiranog ekonomiste stekla je na Fakultetu za trgovinu i bankarstvo Univerziteta "Alfa" u Beogradu, da bi potom upisala master studije na Fakultetu za obrazovanje diplomiranih pravnika i diplomiranih ekonomista za rukovodeće kadrove (FIMEK) u Novom Sadu. Tako je Marinković Radomirović stekla zvanje diplomirani ekonomista - master. Iste godine kada je stekla zvanje master ekonomiste, 2012, upisala je i doktorske studije.
 
U njenoj biografiji navodi se da je prvo radno iskustvo stekla u Credit Agricole banci, u sektoru za pregovore i naplatu. Njen dalji rad tiče se obavljanja poslova u "Novosadskom sajmu", ali i u Skupštini grada gde je odbornica od 2012. godine. Bila je imenovana za predstavnicu osnivača u ime "Novosadskog sajma" na Fakultetu za uslužni biznis - Fabus.
 
"Objavila je veći broj naučnih i stručnih radova na srpskom i engleskom jeziku u eminentnim časopisima i zbornicima u zemlji i inostranstvu i aktivno je učestvovala u brojnim međunarodnim naučnim i stručnim konferencijama", navodi se u njenoj biografiji koja je dostavljena odbornicima u Skupštini grada.
 
Udata je i majka je dva dečaka.
 
Bila je sedma na listi Srpske napredne stranke "Aleksandar Vučić - Za našu decu". 

Komentari 200

  • Novi Sad

    25.08.2020 15:59
    Verujem u Boga
    Najveća bruka i sramota SNS-a je Bocara.
    Ni u stranci ne poštuje nikog, a kamoli druge.

    Naneo je mnogo štete ljudima oko sebe i ugrizao za ruku kad mu je bila pružena.
    Nadam se da će za 10 godina mirno spavati.

    **lako ćemo za ostale**
  • Komedija

    25.08.2020 12:17
    Eh, da je Nušić živ!
    Kada bi kojem slučajem Nušić mogao da oživi, imao bi nepresušnog materijala, zahvaljujući SNS-u i njihovim kadrovicima!
  • Samo posmatram

    25.08.2020 06:37
    @Realista
    “......Isti kao vasi finansijeri kad nemaju argumente protiv onda udri po nebulozama. Trt.”

    Hajde bote “Realista”, kada već tako barataš sa argumentima, objasni bar jednu od vaših poslednjih afera: Sava mala, Krušik, Jovanica, MTS..... Trt.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti