Vučević: U narednih 30 dana biće izabran gradonačelnik, nema nagoveštaja da ću raditi neki drugi posao

Pitanje budućeg gradonačelnika Novog Sada biće rešeno u narednih mesec dana, najavio je aktuelni prvi čovek grada Miloš Vučević.
Vučević: U narednih 30 dana biće izabran gradonačelnik, nema nagoveštaja da ću raditi neki drugi posao
Foto: 021.rs
On je, pred današnju konstitutivnu sednicu Skupštine Novog Sada, naveo da će se u roku od 30 dana izabrati izvršna vlast, gradonačelnik i Gradsko veće. Napomenuo je da će biti izmena u sastavu Veća, ali i promena u rukovodstvu javnih preduzeća i ustanova.
 
Ni ovog puta nije precizirao ko će biti gradonačelnik, ali je poručio da se nada da će on biti kandidat.
 
"O budućem gradonačelniku se nije razgovaralo. Niko sa mnom nije razgovarao da budem ministar pravde ili da preuzmem neku drugu poziciju. Zasada ostajem u Skupštini grada i nadam se da ću biti kandidat za gradonačelnika u odnosu na Đurića. Nema nagoveštaja da ću raditi neki drugi posao u odnosu na onaj koji sada radim, ali će se još razgovarati", rekao je Vučević.
 
Po njegovim rečima, već je razgovarao sa strankama nacionalnih manjina, pričaće i sa Socijalističkom partijom Srbije i Ligom socijaldemokrata Vojvodine, a možda i sa SPAS-om. 
 
Nova predsednica Skupštine grada je Jelena Marinković Radomirović, dok će najveću odborničku grupu voditi dosadašnja odbornica Sanja Draškov i Igor Crnobarac, koji je završio Fakultet tehničkih nauka i predstavljen je kao sportista.
 
"To je nova ekipa SNS u Novom Sadu, dajemo šansu mladima i ženama. Neće mi zameriti ni Jelena, ni Sanja što ću istaći nešto što je deo njihovog privatnog života – obe su mlade majke, Jelena je dobila blizance pre dva meseca, a Sanja je dobila sina pre mesec dana i ponosni smo što u našim redovima imamo takve žene. Razumeju obe da nije lagan posao pred njima, Jelena će biti pod stalnim udarom odbornika opozicije, dok Sanja treba da bude kapiten velike odboroničke grupe", poručio je Vučević.
 
Predsednik Gradskog odbora SPS Slobodan Cvetković poručio je da je njegova stranka zadovoljna saradnjom sa naprednjacima u prethodne četiri godine, te očekuje da se ona nastavi i u narednom periodu. Međutim, konačno sklapanje dogovora moraće da sačeka rasplet na nacionalnom nivou.
 
Prema izvorima 021.rs u Socijalističkoj partiji, "crveni" su već razgovarali sa Vučevićem i saradnja je dogovorena.
  • DUŠAN

    24.08.2020 13:56
    Pa da
    GSP će ponovo u ruke SNS i onda se pitaju kako ta firma tone svake godine sve više i više.Stranačko zapošljavanje je tamo glavno(na svojoj sam koži to osetio,odbili su me zbog toga što čuvaju radna mesta za botove i što nisam u njihovoj stranci).Jadno i bedno i onda neko priča da je Vučević dobar.Sve je to bagra koju zabole za pošten narod.
  • Novosađan

    24.08.2020 12:07
    Pitanje za gradonačelnika
    Poštovani,
    Već duže vreme na ovom portalu se može pratiti, kako Vas prozivaju, da ste gimnaziju u Bačkom Petrovcu upisali, jer to niste mogli u novosadskim gimnazijama.

    Molim Vas, da li je to tačno ili ste se opredelili za Bački Petrovac, zbog želje da naučite slovački jezik?

    Hvala unapred na Vašem odgovoru.
  • Pitanje gradonačenik

    23.08.2020 12:05
    Da li je mogao prvo da savesno radi gradonačelnički tako što je otvorio centralni prijem za prigovore koji su se ozbiljno usvajali ili ga ne zanima šta građani rođeni ovde misle i žele već smatra da on treba da ga preoblikuje po željama, afinitetima i ukusima došljaka?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.