Ukinut kontrolni PCR test za izlazak iz karantina, lekari će se oslanjati na izjave pacijenata

Ukinut je kontrolni PCR test nakon isteka izolacije od dve nedelje.
Ukinut kontrolni PCR test za izlazak iz karantina, lekari će se oslanjati na izjave pacijenata
Foto: Pixabay
Kako su naveli u Domu zdravlja "Novi Sad", tako je odlučio Institut "Batut".
 
Naime, po prestanku karantina pacijent će biti pozvan od strane lekara iz kovid ambulanti Doma zdravlja "Novi Sad" sa terminom kada da dođe na kontrolu.
 
"Spisak pacijenata kojima se uskoro završava dvonedeljna izolacija dobijaćemo od Instituta za javno zdravlje Vojvodine i na osnovu njega pozivati pacijente na kontrolu. Ovim potezom želimo da obezbedimo maksimalnu sigurnost svim pacijentima koji dolaze u naše objekte, tako što će oni koji su bili u izolaciji biti pregledani u kovid ambulantama i neće biti u kontaktu sa ostalima", navode u Domu zdravlja.
 
S obzirom na to da se nakon izolacije neće raditi PCR testiranje, lekarski izveštaj će umnogome zavisiti od izjave pacijenta: kako se trenutno oseća, da li ima tegobe..
 
U ovoj zdravstvenoj ustanovi podsećaju građane da je "od krucijalne važnosti da tom prilikom daju tačne podatke na osnovu kojih će lekar ukinuti karantin, jer svaki netačan i namerno prikriven podatak o zdravstvenom stanju može povlačiti za sobom i odgovornost".
  • Iwwa

    27.08.2020 23:16
    Pcr
    Zanima me da li pcr pokaze pozitivan nalaz i posle tri nedelje... I kad je uostalom negativan, molim iskustva, hvala
  • Gile

    25.08.2020 17:10
    Ja sam danas uradio kontrolni test u Zemunu...dok moj cimer koji je lezao samnom u sobu nije uspeo da uradi test...nisam pametan....
  • Brunova mama

    24.08.2020 18:01
    Neverovatno. Ali očekivano. Užas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti