MAPA Objavljen prostorni plan za autoput Novi Sad - Zrenjanin - Beograd

Prostorni plan područja posebne namene koridora autoputa Novi Sad - Zrenjanin - Beograd nalazi se na ranom javnom uvidu.
MAPA Objavljen prostorni plan za autoput Novi Sad - Zrenjanin - Beograd
Foto: 021.rs
U ovom dokumentu se navodi da auto-put Beograd (Ovča) - Zrenjanin - Novi Sad predstavlja krak primarne mreže puteva Srbije. On treba da ubrza i učini efikasnijim saobraćaj na magistralnom pravcu od Beograda ka Zrenjaninu i Novom Sadu.
 
"U sistemu putne mreže Srbije ovaj putni pravac predstavlja osnovnu vezu na pravcu sever-jug. On povezuje Vojvodinu i Beograd, odnosno centralne i severne delove Srbije. Nastavak ovog državnog puta severno od Zrenjanina prema Novom Sadu predstavlja važnu vezu ka međunarodnom putu E-75", navodi se u prostornom planu.
 
Dužina koridora autoputa je 110 kilometara. Projekat podrazumeva izgradnju kompletnog profila autoputa, između Novog Sada i Zrenjanina i beogradskog naselja Ovča. I to sa svim putnim objektima i denivelacionim ukrštanjima.
 
"Takođe, planirana je i obnova, modernizacija i dogradnja postojeće mreže državnih puteva prvog i drugog reda u zoni koridora. Autoput mora da se izgradi tako da ispunjava sve savremene tehničke uslove, u skladu sa važećim propisima i standardima", piše u ovom dokumentu.
 
 
Mapu u većoj rezoluciji možete pogledati OVDE.
 
Javni uvid traje do 4. septembra.
 
Prostorni plan je moguće pogledati na zvaničnim internet stranicama ministarstva nadležnog za poslove prostornog planiranja i lokalnih samouprava koje su obuhvaćene prostornim planom. 
 
Uvid je omogućen i u zgradama skupština gradova Beograda, Pančeva, Zrenjanina i Novog Sada, kao i opština Opovo, Kovačica, i Žabalj.
  • wolf30

    18.09.2020 10:27
    kontrolni
    Sve bi to bilo po meni OK, ali NUKLEUS dobija posao. Jedan ENERGOPROJEKT ne moze da dobije posao koji mu prilici jer ima sistem, a NUKLEUS dobija jer je pokupovao silnu mehanizaciju , ali nema sistem. Urediće to NUKLEUS, ali zar ENERGOPROJEKT mora nestati . pa i ako nestane , nestaće i NULEUS, i BAUWESEN i svi slični, ali kad bude trebalo udarnički ENERGOPROJEKTA biti neće...osim ako se neko ne pameti i podrži jedni takvu još uvek važnu instituciju bez obzira čija bila.
  • Smrdijestina

    25.08.2020 21:33
    @Перица
    Gradice ga na sveto Nikad. Kao i put Ruma Novi Sad. Pre ce biti izgradjen aerodrom Trebinje od nasih para nego ovaj autoput.
  • w

    25.08.2020 15:14
    Jebala vas trasa, ima da mi sjebet 2 hektara zemlje minimum!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti