U plovnom delu Dunava u Novom Sadu postavljaju se navigacione bove

Na plovnom delu Dunava u Novom Sadu postavljaju se modalne navigacione bove.
"Veoma je važno što Ministarstvo građevinarstva vodi računa o plovnoj bezbednosti i što se postavlja najmodernija signalizacija na Dunavu", rekao je prilikom obilaska postavljanja bova gradonačelnik Miloš Vučević, a događaju je prisustvovala i ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović.
 
"Juče smo imali razgovor sa jednom kineskom kompanijom o izgradnji četvrtog mosta u Novom Sadu, sutra dolazi druga kineska kompanija, vlada veliko interesovanje za taj projekat. Radimo ubrzano, početkom jeseni očekujemo oficijalne ponude velikih kompanija sa planovima za realizaciju tog značajnog poduhvata. Dobro je što je i Luka Novi Sad sa novim vlasnicima krenula sa prvim investicijama, a kada se smiri epidemija, nadamo se velikom broju brodova, na novim pristanima", naveo je još Vučević.
 
Vučević je tom prilikom naglasio i da je veoma zadovoljan što su sa Dunava uklonjeni ledolomci "Čakor" i "Vučevo".
  • Bo

    27.08.2020 20:17
    Plovni put
    Bolje uklonite krivolovce što se sidre u plovnom putu i kasape soma.
  • Јое

    27.08.2020 19:42
    Плутаче
    Бова или плутача је ознака за пловни пут, отприлике као што је онај мали рефлектујући стубић, црвен са једне, а бео са друге стране, ознака за крај коловоза на регионалним путевима. Хоће ли министарска присуствовати постављању тих стубића када се буде поправљао пут између Савиног села и Деспотова?
  • Kosta

    27.08.2020 15:16
    Demagog
    Uopsteno o svemu po malo uglavnom nista znacajno. Most guraju jer se tu ugradjuju sa procentima. To sto je most Slobode zarastao u travu i sto na njemu pojedini korov ima dva metra nije vazno. Pitam, koje gradsko telo se brine o cistoci, odrzavanju i bezbednosti postojecih mostova. Zar je moguce da toliko skupe objekte niko ne cisti i ne pere?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti