Dom zdravlja: Ne dovoditi dete sa simptomima u kovid ambulante, već pozvati izabranog pedijatra

Bez obzira na uzrast ili sumnju na kovid infekciju, roditelji ne treba da dovode decu u kovid ambulante Doma zdravlja, upozoravaju u novosadskoj ustanovi primarne zdravstvene zaštite.
Dom zdravlja: Ne dovoditi dete sa simptomima u kovid ambulante, već pozvati izabranog pedijatra
Foto: 021.rs
Roditelji se upućuju na izabranog pedijatra.
 
"Razgovorom i dogovorom sa pedijatrom roditelj/staratelj dobiće tačne smernice koje treba da sledi. Pedijatar će dalje uputiti roditelja i dati mu savet kako da postupa u slučaju da je dete kovid pozitivno ili da postoji sumnja", poručuju u Domu zdravlja "Novi Sad".
  • Akijeva

    16.11.2020 23:43
    Kovid
    Kao prvo, dečije kovid ambulante su u domovima zdravlja pri pedijatriji i školskom. Deca i odrasli se nikada ne mešaju osim ako računate mame koje su dužni da puste sa malom decom. Drugo, ja sam kovid pozitivna, moj suprug takođe, zaražen na poslu od strane nesavesne koleginice, sva tri deteta pozitivna. Nikada ih neću odvesti među zdravu decu i sram bilo sve koji to znaju a ipak idu da zaražavaju. Da se ne lažemo, moju decu volim najviše, ali volim i svu ostalu. Toliko savesti mogu da imam u svako doba dana. Dakle u dz u kovid ambulantu s maskom ili u dežurnu bolnicu koja je u kovid sistemu.
  • Mery

    03.09.2020 18:21
    A sta je sa decom koja dodju kod pedijatra na redovan pregled? Srecu se sa potencijalno zarazenom decom? Zasto?
  • Milan

    03.09.2020 13:34
    Pedijatar ce redovno poslati dete u kovid ambulantu tako da ne razumem cemu to odlaganje i ukljucivanje pedijatra?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti