Novosadska učiteljica htela da tamjanom i molitvom tera koronu

Uprava Osnovne škole "Ivo Lola Ribar" obustavila je aktivnosti jedne učiteljice četvrtog razreda koja je roditeljima preko viber grupe predložila da svaki dan pre početka nastave kadi učionicu tamjanom i da se deca pomole kako bi se "zaštitili" od virusa korona.
Novosadska učiteljica htela da tamjanom i molitvom tera koronu
Foto: Pixabay

O ovom slučaju javnost je saznala preko društvenih mreža, kada je jedna majka čije dete ide u ovaj razred podelila fotografiju poruke sa roditeljske viber grupe.

- Da li se slažete da svakodnevno pre početka nastave zapalimo tamjan u našoj učionici i izgovorimo molitvu "Oče naš" - piše u poruci koju je napisala učiteljica, uz sliku na kojoj piše "Gde se tamjan pali, tu virusa nema". Poruku je napisala učiteljica koja drži i časove veronauke u ovoj novosadskoj školi.

Na osnovu poruka u grupi, 18 roditelja je glasalo "za", a petoro "protiv", među njima i majka preko koje je javnost o ovome informisana, koju sada okrivljuju da je "minirala" celu ideju zato što ih je podsetila da je Srbija sekularna država i da u razredu postoje i deca druge veroispovesti, kao i ona koju roditelji ne vaspitavaju u religioznom duhu.

"Mi smo i dalje sekularna država i imamo neki Ustav koji bi trebalo da se poštuje, kao što se moraju poštovati i prava deteta. Zbog stava koji sam iznela trenutno me 'linčuju' na roditeljskoj grupi, a stvari su otišle toliko daleko da razmišljamo da dete prebacimo u drugu školu", rekla je za Nova.rs ova Novosađanka.

Uprava škole reagovala je povodom ovog slučaja i zaustavila ideju učiteljice da "paljenje tamjana i molitva mogu sprečiti infekciju".

"Odmah po saznanju za aktivnosti učiteljice koje nisu predviđene planom rada koji je usvojilo Nastavničko veće, obustavio sam aktivnosti učiteljice koje nisu u skladu sa usvojenim planom i preporukama Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja", naveo je direktor škole Saša Gajić za 021.rs.

Direktor škole se istovremeno lično izvinio svim učenicima i njihovim roditeljima koji su se našli pogođeni ovim aktivnostima.

On je za 021 dodao da će biti održani sastanci svih organa škole i predstavnika Saveta roditelja kako bi se odlučilo da li će učiteljica snositi posledice.

Komentari 147

  • Odgovor Peri

    12.09.2020 18:09
    Nikad vise utrkivanja da se uslihtaju uciteljici koja je povredila Ustav RS! ! !
  • 9

    09.09.2020 08:59
    šta Vas čudi?
    "Visoko" obrazovan kadar iz susednih mesta
    sa partijskom knjižcom ( učteljce)+ roditelji nedavno
    doseljeni u "kraljov park"(prekodrinci) = glogov kolac i
    ognjište nas sred sobe od Tarketa jer su
    bukvu sa Fruške gore već posjekli.
    Matematika je potpuno jasna.
  • EVA

    09.09.2020 06:34
    Nije to ništa
    U Valjevu u 5. školi su najmaldji đaci na času veronauke primorani da bez maske izrecituju svaki čas Oče naš....a npr na srpskom jeziku pesmicu recituju sa maskom i ako želi nešto da kaže mora staviti masku, a veronauka je obavezna jer "nemaju" nastavnika za Građansko vaspitanje.
    To se zove sloboda ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti