Meštani Bocki zbog radova kolima nisu mogli ni da uđu niti da izađu iz naselja

Meštani Bocki jutros ni jednom od tri saobraćajnice nisu mogli da uđu vozilom u naselje zbog radova koji se izvode na vodovodnoj mreži.
Meštani Bocki zbog radova kolima nisu mogli ni da uđu niti da izađu iz naselja
Foto: 021.rs

Stanovnici ovog sremskog naselja su za 021.rs ispričali da su prvo pre nekoliko dana ostali bez jednog pristupnog puta, a od jutros su mašine i radnici kopanjem onemogućili prilaz naselju preostalim putevima.

Stanovnici Bocki su za 021.rs naveli da ih je najviše uznemirilo što ih niko nije obavestio o tome da će im biti onemogućeno da prolaze putevima.

U JKP "Vodovod i kanalizacija" za 021.rs kažu da će sadašnja situacija potrajati nekoliko dana i mole građane za strpljenje.

"Zbog specifičnosti terena, različitih visinskih zona, malih i slepih ulica, nije postojala mogućnost da se radovi izvode drugačijom trasom. Trenutna situacija neće dugo potrajati, do nekoliko dana i molimo građane za strpljenje", kažu u ovom preduzeću za 021.rs.

U ovom javno-komunalnom preduzeću kažu da se radovi u Bockama odvijaju po planu i da će biti gotovi u roku, a izvođač radova (Graditelj NS) ima sve dozvole, pa tako i za regulisanje saobraćajne signalizacije. 

Na upit 021, u gradskoj upravi za inspekcijske poslove rečeno je da su danas, 10. septembra izvršili inspekcijski nadzor u Bockama.

"Tom prilikom je ustanovljeno da se vrše radovi na raskopavanju javnih površina u naselju Bocke od strane izvođača radova 'NS Graditelj' za investitora JKP 'Vodovod i kanalizacija'. Radovi se vrše po rešenju Gradske uprave za saobraćaj i puteve. Rok za završetak radova po rešenju radova do 31.12.2020. godine. U trenutku pregleda izvode se radovi i saobraćaj je obustavljen u ulici Bagremova, radi se na izgradnji glavnog kanalizacionog šahta. Saobraćaj će biti pušten u 16:30 časova (danas), do tada će biti izvršeno nasipanje rovova na samom ulazu u Bagremovu ulicu, što je odgovorno lice ispred izvođača radova potvrdilo", navela je inspekcija.

Kako su dodali, "dalje kontrole slede".
 
Podsetimo da su gradske vlasti tokom predizborne kampanje polovinom juna izjavile da je u Bockama završena izgradnja vodovodne mreže vredne 72 miliona dinara u dužini od 5,6 kilometara i da počinje povezivanje 224 domaćinstava na mrežu. Tada je rečeno i da se istovremeno gradi kanalizaciona mreža u dužini od 6,5 kilometara, sa 277 priključaka u vrednosti od 135 miliona dinara.
  • Artiljevo

    13.09.2020 13:45
    A voda za Artiljevo
    Poslednje naselje koje jos uvek nema gradsku vodu je Artiljevo, ispod Popovice , na 10 km od Novog Sada. Nadamo se da je ono sledece koje ce dobiti vodu, i stanovnici Artiljeva bice srecni sto par dana nece moci prici vikendicama zbog radova koji ce biti.
  • Nenad

    11.09.2020 13:31
    Separatista
    Aradinski Petrov
    Kakve veze ima ko je odakle dosao ? Ljudi zive u 21 veku na 10 kilometara od centra grada bez vode i kanalizacije . A preko 80% objekata je legalizovano . Najbolje da raspravljamo da li je voda osnovna ljudska potreba . Stidi se komentara .
  • vodabocke

    10.09.2020 23:15
    voda i ostalo
    Čitam ove hejtere, primitivne glupake koji zbog ljubomore lupaju gluposti. Tu jedan bezveznjak kaže da svi gradjani NS plaćaju izgradnju vodovoda i kanalizacije u Bockama. Glupost. Kompletnu cenu plaćaju NEPOSREDNI KORISNICI i to u punom iznosu, kroz cenu priključka (vodovod 68000 dinara, uz račun sa celom specifikacijom troškova od projektovanja do priključenja na sistem, isto i za kanalizaciju, takodje cca 68000 dinara po priključku/kući). Pred uslov za potpisivanje ugovora je dokaz o legalnosti objekta, tako da zlobne priče o nelegalnoj gradnji to i ostaju-zlobna ljubomorna lupetanja. Mnogi vlasnici objekata u Bockama poseduju i stanove u gradu, ali za njih im niko nije tražio, kao ni ostalim gradjanima posebnu uplatu priključaka na komunalnu infrastrukturu, znači, vlasnici u Bockama su oštećeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti