Stanovnici Gradića u nedelju čiste podgrađe Petrovaradinske tvrđave

Inicijativa "Gradić" organizuje čišćenje podgrađa Petrovaradinske tvrđave, u nedelju, 20. septembra, a povodom Svetskog dana čišćenja planete.
Stanovnici Gradića u nedelju čiste podgrađe Petrovaradinske tvrđave
Foto: 021.rs
Zvjezdana Tomašević Josifov iz ove inicijative kaže za 021 da je svoj doprinos dala i "Čistoća" koja će donirati džakove za smeće, a da će se komšije okupiti i čistiti svoje ulice nekoliko sati.
 
"Stanovnici Gradića su odlučili da daju svoj mali doprinos tako što će čistiti ulice svog kraja. Pomoć nam je pružila 'Čistoća' koja će donirati 100 džakova", navodi Tomašević Josifov.
 
Dodaje da će dan posle, u ponedeljak, ono što oni ne uspeju da počiste završiti učenici i nastavnici jedne privatne škole u Gradiću.
 
Akcija u nedelju će početi u 10 časova.
 
Međunarodni dan čišćenja planete obeležava se svake godine 21. septembra. U pitanju je program globalne društvene akcije koji se održava već 11 godina širom sveta u cilju podizanja ekološke svesti i sprovođenja trajnih promena, kako bi se okončao problem epidemije otpada koji ugrožava našu planetu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti