FOTO: Počela gradnja parkinga na mestu zelene površine na Bulevaru Evrope

Pretvaranje zelene površine u parking počelo je u delu Bulevara Evrope, od Ulice Branka Bajića do Hadži Ruvimove ulice.
FOTO: Počela gradnja parkinga na mestu zelene površine na Bulevaru Evrope
Foto: 021.rs

U pitanju je prva faza radova u okviru koje će biti izgrađeno 181 parking mesto, dok će se u drugoj fazi graditi još 20 parking mesta.

Radovi će trajati pet meseci i u ovom delu Bulevara Evrope, od Futoške ulice do Kornelija Stankovića, na mestu 4.000 kvadrata zelene površine biće izgrađeno ukupno 201 parking mesto. Radove vredne skoro 60 miliona dinara sa PDV-om izvode firme "Put-invest", "Suuniko solutions" i "AB & CO geosystems", a koje su bile jedini učesnici javne nabavke

Konkretno, u prvoj fazi radova koja je sada počela planirano da se grade parkinzi od Ulice Janka Veselinovića do Hadži Ruvimove (54 parking mesta), od Hadži Ruvimove do Branka Bajića (49 parking mesta) i od Branka Bajića do Futoške ulice (78 parking mesta).

U drugoj fazi koja će se raditi od Ulice Kornelija Stankovića do Ulice Janka Veselinovića biće izgrađeno još 20 parking mesta.

Parkinzi se grade na zelenim površinama jer, kako su naveli u gradskoj upravi, u ovom delu grada postojeći kapaciteti za parkiranje ne zadovoljavaju potrebe.

Međutim, u gradskoj upravi nisu objasnili zašto se grade parkinzi kada je prema važećim urbanističkim planovima predviđeno da preko dela ove zelene površine prolazi trasa budućeg tramvaja, a da ispod nje budu izgrađene dve podzemne garaže sa 570 parking mesta. U planovima je ucrtana podzemna garaža u delu između ulica Janka Veselinovića i Hadži Ruvimove (400 parking mesta) i druga između ulica Kornelija Stankovića i Janka Veselinovića (170 parking mesta).

  • Saša T.

    17.09.2020 23:06
    Građani pamte
    Niko nije toliko zaboravan da se ne seća šta je bilo samo 10-15 godina unazad, kad su Igor Pavličić i Bora Novaković po Detelinari, Podbari i Grbavici zidali "betonske kade" bez igrališta, parking i zelenila. Trebaće 100 fodina da se ispravi urbanistički haos koji su ostavili po gradu. Samo neka ćute i ne izazivaju gnev ljudi koji trpe posledice njihovog urbanističkog cirkusa.
  • brka

    16.09.2020 18:42
    smejurija ziva, grad se siri pola vas koji se ovde bunite imate stanove u najgorim novoizgradjenim delovima naseg novog sada grbavica nova detelinara... kad vam je toliko stalo do grada i zelenila sto niste kupili kucu u rakovcu, gospodjincima, begecu i time sprecili betonizaciju novog sada... e sada posto to niste uradili a gradski oci nisu bolje projektovali te delove grada...zbog vasih automobila unistava se zelenilo. caoo
  • Detelinarac

    16.09.2020 18:13
    Podzemne garaze u planu? Pa to je neki stari plan, nema tu gde to da se pravi, sve su zgrade odavno....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti