Ivan Kontić: Nisam taj nasilnik iz Novog Sada, samo imam isto ime i prezime

Nikšićanin Ivan Kontić kaže da su ga pojedini mediji u Srbiji targetirali kao batinaša i povezali sa nasilnikom istog imena i prezimena nakon incidenta u Novom Sadu koji se dogodio 24. avgusta.
Ivan Kontić: Nisam taj nasilnik iz Novog Sada, samo imam isto ime i prezime
Foto: 021.rs
Kontić je u izjavi za RTCG da su ga u Srbiji tako targetirali samo zato što su našli njegove fotografije sa crnogorskom zastavom i kapom.
 
Podsetimo, uznemirujući video-snimak iz Novog Sada, na kome se vidi kako mladić brutalno tuče drugog muškarca, a zatim mu dok leži u besvesnom stanju na zemlji lomi ruke, pojavio se na društvenim mrežama 11. septembra, dok se incident dogodio 24. avgusta. 
 
Identifikovani počinilac, Ivan Kontić iz Crne Gore, za kojim srpska policija traga i za kojim je raspisana međunarodna poternica, glavna je tema srpskih medija od trenutka kada se u  javnosti pojavio snimak nasilja.
 
Međutim, fotografija drugog Nikšićanina Ivana Kontića, koji se ni kriv ni dužan našao na udaru javnosti, preplavila je medije. Nikšićanin Ivan Kontić kaže da je zatečen čitavom situacijom, jer su ga mediji označili kao napadača, a da prethodno nisu ni proverili da li je to zaista on.
 
Zbog neproverenih informacija i takvog pisanja kaže da mu je narušen ugled i da će zbog toga neko morati da odgovara.
 
Dobijao je, navodi, i preteće poruke i sve to je prijavio policiji.
 
"Nije mi bilo svejedno. Svi su mi javili, šta je ovo, šta se dešava", kaže Kontić i dodaje da je dobio podršku od prijatelja i ljudi koji ga poznaju.
 
Navodi i da je desetak medija objavilo negovu fotografiju, umesto fotografije drugog Ivana Kontića koji je osumnjičen za prebijanje mladića u Novom Sadu.
 
Sramno je, dodaje on, što ga niko od medija nije pozvao da proveri informaciju.
 
"Da me nazivaju Milogorcem, samo zbog kape i zastave države koju ja volim i u kojoj živim to je stvarno sramota. To je bilo presudno, da nije bilo zastave i kape ne bi bilo ništa od toga, no ja sam batinaš samo zato što nosim crnogorsku zastavu i kapu", kaže Kontić.
 
O "pravom" Ivanu Kontiću, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva 28-ogodišnjeg muškarca možete čitati u našem tekstu OVDE.
  • Trt

    19.09.2020 15:44
    @dobrivoje

    Zakon iz nekog razloga daje prednost jednim migrantima u odnosu na druge, pa ste se razbaškarili ovde kao da ste kod kuće.
  • Ozvalavljen

    17.09.2020 02:17
    @dobrivoje
    Eno mr.Zvalavi izjavio da se Solak preobukao u Kontica i isprebijao coveka!
  • aha

    16.09.2020 21:18
    tragikomicno
    @ Peric
    A ti si mu sigurno devojka pa znas ko je "pravi' Ivan Kontic.... pored trolova-eksperata za politiku, sport, medicinu, svemir, izgleda imamo i eksperte za Ivana Kontica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti