Japanski "Nidek" obišao radnu zonu u Novom Sadu

Delegacija japanske kompanije "Nidek", koja je zainteresovana da investira u Novom Sadu, posetila je danas radnu zonu Sever 4, a obavila je i sastanak sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem.
"Nideku", proizvođaču električnih motora, Novi Sad je jedan od gradova u kojem bi sagradili fabriku, ali konačna odluka nije doneta.
 
Kako navode u Gradskoj kući nakon sastanka i obilaska radne zone, prisustvo giganta poput ove japanske kompanije bi "umnogome doprinelo ekonomskom jačanju grada i značajnom povećanju zaposlenosti".
 
Gradonačelnik je sa saradnicima predstavio potencijale Novog Sada i sve prednosti kada je reč o poslovnoj klimi, a pritom poručio da je "gradska administracija uveliko dokazala koliko je ozbiljan partner zainteresovanim investitorima". Tako bi i "Nideku" pružila, kažu u Gradu, "svu moguću logistiku za realizaciju velike investicije koja bi bila veoma značajna i za Novi Sad i za Srbiju".
 
"Zajedno sa pokrajinskom i republičkom administracijom mi smo spremni da ispratimo takav privredni poduhvat jer, osim neposredne finansijske koristi za državu i zapošljavanja, dolazak firme tog renomea je izuzetna reklama za našu zemlju. Današnja poseta nas ohrabruje, zahvalni smo predsedniku i Vladi na svoj pomoći, a nastavićemo predano da radimo na privlačenju investicija, jer nam je cilj da naši građani imaju gde da rade, da imaju bolji standard i da ostanu da žive sa svojim porodicama u Srbiji", rekao je Vučević.
  • Dragan

    16.09.2020 23:23
    Gs
    Građani gradili putem samodoprinosa ovi prodaju.Odaklebpravo da prodaju.To kad tad konfiskovati i vratiti građanima da putem glasanja kome daju i pod kojim uslovima njihovu imovinu.Odštetu ćemo platiti od imovine gradinačelnika i vrhuške SNSa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti