U Novom Sadu 250 obolelih od korone, u KCV na lеčenju 26 obolelih

U Novom Sadu ima 250 obolelih od virusa korona, dok ih je u Vojvodini ukupno 594, objavio je Institut za javno zdravlje Vojvodine, uz ocenu da je epidemiološka situacija u pokrajini nesigurna.
U Novom Sadu 250 obolelih od korone, u KCV na lеčenju 26 obolelih
Foto: 021.rs
Ova zdravstvena ustanova podatke o epidemiološkoj situaciji u Novom Sadu i Vojvodini objavila je mesec dana od kad se poslednji put oglasila u vezi sa obolelima od korone, iako je epidemija još u toku.
 
"Iako je prisutan opadajući trend obolevanja, još uvek je prisutna široka geografska rasprostranjenost i aktivnost virusa na teritoriji pokrajine, što ukazuje na potrebu primene mera zaštite i u narednim nedeljama. Aktivni slučajevi su prisutni u 37 od 45 opština u Vojvodini", navodi Institut.
 
Dalje se navodi da je tokom prethodne dve nedelje na teritoriji Vojvodine došlo do kontinuiranog pada broja registrovanih slučajeva u odnosu na prethodni epidemijski talas. Dnevni broj registrovanih slučajeva se kreće u rasponu od tri do 14.
 
Među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo.
 
Prema podacima objavljenim danas, u Kliničkom centru Vojvodine trеnutnо se lеči 26 obolelih od korone, što je pet manje nego juče, dok je i dalje njih troje na respiratorima.
  • Dejan

    20.09.2020 10:40
    Svadba u Barutani
    Sinoc je u Barutani bila svadba sa 150 zvanica .Ko dozvoljava takva slavlja ili jos bolje pitanje je ko organizuje takve proslave i preuzima rizik zaraze gostiju?
  • Pipi

    17.09.2020 17:56
    Dosadiste i Bogu i narodu
    Dosta više sa tom Koronom! Ima i mnogo težih i smrtonosnijih bolesti koje uzimaju više ljudskih života svaki dan. Da smo više slušali dr Nestorovića i normalno se ponašali, bolje bi nam bilo.
  • ozvalavljen

    17.09.2020 13:45
    Mouth saliva
    kako?
    zar Najvoljeniji nije oterao koronu iz Srbije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti