FOTO: Spasene tri tinejdžerke zaglavljene na steni na Fruškoj gori

Spasioci Gorske službe spasavanja sinoć su evakuisali tri osobe sa Orlovog bojišta.
FOTO: Spasene tri tinejdžerke zaglavljene na steni na Fruškoj gori
Foto: 021.rs (ilustracija)
Gorska služba spasavanja (GSS) dobila je poziv od tri tinejdžerke koje su krenule na vidikovac na Fruškoj gori i na Orlovom bojištu ostale zaglavljene na steni.
 
Kako je saopšteno iz GSS-a, spasioci iz stanice Novi Sad izašli su na teren i bezbedno evakuisali maloletnice sa teško pristupačnog mesta.
 
"One su išle nekih pola sata, na svu sreću nisu daleko mogle da stignu jer je taj teren veoma nezgodan za penjanje. U jednoj trenutku su shvatile da zapravo ne mogu da siđu niz stenu uz koju su se pele i pozvale su našu službu, jer su praktično ostale zaglavljene na steni. Dobro je da su imale naš broj telefona", ispričali su za "Blic" iz GSS-a.
 
Evakuacija je trajala oko sat vremena.
 
Foto: Gorska služba spasavanja
 
Gorska služba spasavanja apeluje na sve ljubitelje prirode i planinarenja da se pre svakog odlaska u prirodu dobro informišu o lokaciji na koju planiraju da idu.
 
"Neki tereni su veoma nezgodni za penjanje i ukoliko osobe nisu profesionalni planinari ne bi trebalo da idu tim putevima. Veoma je važno da nađu neke lakše puteve do željenog mesta", navode iz GSS-a.
  • S.novisad

    22.09.2020 11:24
    Hm
    Bolje da se zaglave na Fruškoj gori na Orlovom bojištu nego u noćnom klubu u toaletu ili alkoholisani na keju. I mi smo se kao klinci penjali po Orlovom bojištu. Jednom nam je na pamet palo odande do Strazilova peške, da napomenem da smo i do Orlovog bojišta stigli pešaka. Popadali smo od umora, sa Strazilova smo se spustili do Karlovaca pa smo stopirali da se vratimo kući.
    Istrazivanje tinejdzera strah i trepet roditelja :)
  • Milenijalac

    21.09.2020 19:52
    @limanac @popara
    lol tinejdzeri nisu milenijalci, cisto da skontate o kakvim generacijama pricate, ova deca su generacija z. Kad vec ocete da pljujete nesto budite vise informisani -_-
  • курије око

    20.09.2020 23:14
    сад је планинарење ин ахахахх.
    зашто прозивате девојке,свакоме се може десеити.
    иде гас иде фрушка гора
    сви у шуму хајдучија ало рођаци

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.