Vučević ostaje gradonačelnik Novog Sada, u vlasti i socijalisti, Liga i SPAS

Miloš Vučević ostaje na mestu gradonačelnika Novog Sada, potvrđeno je danas.
Vučević ostaje gradonačelnik Novog Sada, u vlasti i socijalisti, Liga i SPAS
Foto: 021.rs
"Osam godina uspešnog vođenja drugog grada po veličini u Srbiji i preporod Novog Sada u svakom pogledu bili su najbolja preporuka da se Milošu Vučeviću poveri treći uzastopni mandat za gradonačelnika", stoji u saopštenju Gradskog odbora Srpske napredne stranke.
 
Navodi se da će vladajuću koaliciju u Novom Sadu od sutra činiti Srpska napredna stranka sa svojim partnerima - Socijalističkom partijom Srbije, Ligom socijaldemokrata Vojvodine i Srpskim patriotskim savezom.
 
Ko će biti u Gradskom veću i dalje nije poznato, jer u SNS kažu da će za članove Veća biti predloženi "uglavnom novi, mladi kandidati", ali ne navode imena.
 
Za sada se zna samo da su dva odbornika podnela ostavke na mesto odbornika u Skupštini grada, što bi moglo da znači da će oni biti među članovima Gradskog veća. To su Vladimir Jelić iz POKS-a koji je do sada bio član Gradskog veća zadužen za obrazovanje i Branislav Bogaroški iz Lige socijaldemokrata Vojvodine. Bogaroški je ostavku podneo u četvrtak, 17. septembra, samo četiri dana pred sednicu.
 
Izvori 021 navode da je SNS svim partnerima ponudio daleko manji deo "kolača" nego 2016. godine jer sada imaju dovoljno odbornika da sami čine vlast, zbog čega će neki resori i javna preduzeća, odnosno gradske ustanove koje su držale druge stranke sada preći pod kontrolu SNS.
 
SNS sa koalicionim partnerima ima ubedljivu većinu u Skupštini grada (ukupno 70 odbornika od 78).
 
Podsetimo da je Skupština grada Novog Sada formirana pre mesec dana, 21. avgusta i da je za predsednicu imenovana Jelena Marinković Radomirović iz SNS. Na ostale funkcije su imenovani ljudi koji su tu bili i prethodne četiri godine - zamenica predsednice je Branka Bežanov iz POKS-a, sekretar Skupštine je Marko Radin iz SNS-a, a njegov zamenik Danilo Durutović iz POKS-a.
 
Sednica Skupštine grada na kojoj treba da se izaberu gradonačelnik i Gradsko veće zakazana je za ponedeljak 21. septembar.

Komentari 121

  • Bralee

    24.09.2020 08:09
    Samo neka je POKSS preziveo sada svi na Cvarak fest!!!!
  • Sofronije

    23.09.2020 08:42
    logika
    Komplet članstvo lige (od onog što je ostalo) radilo i glasalo za Jeremića, osvojili 1% u Novom Sadu i dobili vodovod.
  • Šarena LAŽA

    22.09.2020 16:38
    Naivni
    I zašto ste pravili izbore i trosili novce gradjana...KAD JE SVE ISTO, ( osim sto ste izmesali karte po firmama) ISTE FACE, ISTI "POSLOVI", iste firme... ISTI PROCENAT....a mi najobicnije ovce, ponadali se za bolje sutra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti