Učenik Jovine gimnazije na informatičkoj olimpijadi osvojio prvo zlato za Srbiju

Četvoročlana ekipa Srbije osvojila je jednu zlatnu i dve bronzane medalje na 32. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi održanoj onlajn u organizaciji Singapura, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.
Učenik Jovine gimnazije na informatičkoj olimpijadi osvojio prvo zlato za Srbiju
Foto: Pixabay
Na olimpijadi su učestvovalo 343 takmičara iz 87 zemalja, što je najveći broj takmičara u istoriji ovog takmičenja, a četverac mladih informatičara iz Srbije ostvario je izuzetan uspeh, ocenjeno je u saopštenju.
 
Tadija Šebez, učenik Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu, osvojo je zlatnu medalju sa 94,60 osvojenih poena, Jovan Bengin, učenika Matematičke gimnazije u Beogradu, izborio se za bronzanu medalju 53,33 poena a bronza je sa osvojena 48,72 poena pripala i Mateji Vukeliću iz Matematičke gimnazije u Beogradu. Njegov školski drug Mladen Puzić iz Matematičke gimnazije osvojio je 34,67 poena.
 
"Tadija Šebez ostvario je zaista izuzetan uspeh jer je ovo je prvi put da predstavnik Srbije osvoji zlato na informatičkoj olimpijadi, a zanimljivo je i da je on - uz takmičara Rusije sa istim brojem bodova - najbolje plasirani takmičar koji nije azijskog porekla", navedeno je u saopštenju.
 
Konačni rezultati biće proglašeni u sredu, ali se ne očekuju izmene u odnosu na preliminarne rezultate, saopštilo je Društvo matematičara.
 
Vođe ekipe bili su Marko Savić i Dušan Zdravković.
  • 77

    24.09.2020 22:08
    Divno! Svaka cast! Cestitam na uspesima!
  • Sabahudin

    21.09.2020 11:17
    Omerović
    To je budućnost i Dika novosadskog SNSa
  • grofnula

    21.09.2020 10:43
    To
    Bravo! Majstori!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.