Novosađani za lečenje male Lane u okviru "Bioskopa na otvorenom" skupili 150 hiljada dinara

Novosađani su na događaju organizovanom u subotu, 19. septembra ispred robne kuće u Milenka Grčića na Detelinari, za Lanu Jovanović skupili 151.076 dinara.
Udruženje građana "Novi Sad" organizovalo je "Bioskop na otvorenom za lepši grad" i postavilo kutije za donaciju bolesnoj devojčici. Mališani i njihovi roditelji su u ograđenom prostoru uz poštovanje epidemioloških mera mogli da uživaju u dugometražnom crtanom filmu "Hrabri vitez Trenk". 
 
Pre projekcije održan je i Lanin bazar za koji su se postarali Novosađani iz Grupe građana "Za lepšu i bolju Detelinaru". Prisutni su mogli na postavljenim stolovima da kupe kolače, stare igračke, knjige ili da im se napravi frizura na licu mesta.
 
Bio je podignut i vazdušni dvorac za najmlađe, a na pozitivnu atmosferu je uticala i dobra muzika sa razglasa.
 
Detelinarci su i prethodnih godina više puta pokazali da imaju veliko srce kada treba pomoći bolesnoj deci. Prostor isred stare robne kuće postao je mesto organizovanja ovakvih humanitar akcija.
 
Lana Jovanović je jednogodišnja devojčica koja ima spinalnu mišićnu atrofiju, tip 1, a lek koji može da joj pomogne košta 2,1 milion dolara.
  • Petrovic

    21.09.2020 11:11
    Svaka cast gradjanima ali u normalnim drzavama sistem je taj koji brine o pacijentu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti