Novosadska opozicija o "novoj" gradskoj vlasti: Tri meseca čekanja na minimalne promene i nastavak politike na štetu Novosađana

Predstavnici opozicionih stranaka u Novom Sadu su, reagujući na reizbor Miloša Vučevića na mesto gradonačelnika i na imenovanje gradske izvršne vlasti, ocenili da su u pitanju kozmetičke promene, te da će se politika "upravljanja na štetu građana" nastaviti.
Novosadska opozicija o "novoj" gradskoj vlasti: Tri meseca čekanja na minimalne promene i nastavak politike na štetu Novosađana
Foto: 021.rs
DSS: Pogrešni prioriteti gradske politike koju kontinuirano sprovodi ova vlast
 
Bojan Radojević, predsednik Odborničke grupe Demokratske stranke Srbije (DSS) u Skupštini grada, na jučerašnjoj sednici gradske skupštine rekao je da nisu podržali izbor gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća, jer se "ne slažu sa prioritetima gradske politike u Novom Sadu koju kontinuirano sprovodi ova vlast".
 
Kao problematično je istakao to da u ekspozeu Miloša Vučevića nije spomenut problem funkcionisanja gradske inspekcije, da se ne radi ništa po pitanju zagađenosti vazduha, kao i da je ambrozija veliki problem. Naglasio je i da postoji potreba da Novi Sad bira kvalitetnije investitore, jer je "građevinsko zemljište ograničen resurs".
 
Radojević je naglasio da će DSS pokušati da artikuliše zahteve i probleme i svih onih građana koji nisu izašli na prethodne izbore, jer su mislili da nemaju za koga da glasaju.
 
DJB: Ista lica zarotirana sa jedne funkcije na drugu
 
Gradski odbor pokreta Dosta je bilo ocenio je da se na konstituisanje vlasti čekalo predugo, kao i da novu vlast čine, uglavnom, "ista lica delimično zarotirana sa jedne funkcije na drugu, pa je za očekivati da i rezultati budu slični onome što smo imali prilike da proživimo u prethodne četiri godine".
 
Kao neke od kontinuiranih problema pominju to da nije izgrađen nijedan novi vrtić, da gradska deponija nastavlja da raste, da prečistač otpadnih voda nije napravljen, da je Gradsko saobraćajno preduzeće "palo na najniže grane", kao i da je biciklistička infrastruktura "pala potpuno u zapećak".
 
"Izlazak u susret investitorima, bez obzira na javni interes, nešto je što se apsolutno podrazumeva. Gradonačelnik i gradska vlast se ponašaju kao agenti za nekretnine, a građani se od takvih poteza i odluka vlasti, kako znaju i umeju, organizovano brane", zaključuje DJB.
 
NS: Stvarni gradonačelnik ostaje Andrej Vučić
 
Borislav Novaković, potpredsednik Narodne stranke, rekao je za Danas da će stvarni gradonačelnik Novog Sada ostati Andrej Vučić, te da će formalni i dalje biti Miloš Vučević.
 
"Vučević ostaje na mestu gradonačelnika da bi sve kriminalne poslove koje je otpočeo Andrej Vučić priveo kraju, a pod tim pre svega podrazumevam projekat 'Novi Sad na vodi'", zaključio je Novaković.
 
DS: Ovim izborom kaženjeni Novosađani
 
Veljko Krstonošić, predsednik Gradskog odbora DS izjavio je za Danas da je ponovni izbor Miloša Vučevića za gradonačelnika očekivan i da predstavlja izraz kontinuiteta u "naprednom" upravljanju gradom.
 
"To znači da će u narednom periodu biti upravljano na štetu grada i građana, da će upravljati interesi krupnog kapitala povezani sa vlašću, da ćemo i dalje imati nasilje, nestručnost, nepotizam i sve ono što smo imali u prethodnom periodu", istakao je.
 
Smatra da se izvršna vlast u Novom Sadu nije formirala tri meseca zbog toga što je Vučević "čekao odluku svog šefa" u vezi sa mestom u Vladi Srbije.
 
Zaključuje da su ovim izborom kažnjeni Novosađani, jer je Novi Sad izgledao tako "kao da je u njemu bila vlast po kazni".
 
SRS: Kozmetičke promene koje neće doprineti razvoju grada
 
Predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Đurađ Jakšić rekao je na jučerašnjoj sednici Skupštine grada da uprkos najavama naprednjaka da će na vlast doći novi, neukaljani i obrazovani mladi ljudi, to, bar u Novom Sadu, nije ostvareno.
 
Kako je naveo, iz novog sastava se vidi da su u pitanju "kozmetičke promene, minimalne prirode koje neće doprineti bržem razvoju grada".
 
"Šta je iz biografije Zdravka Jelušića i Dine Vučinić impresioniralo Miloša Vučevića da ih svrsta u članove veća? Koji su to novi neukaljani obrazovani mladi i sposobni ljudi koji će činiti u naredne četiri godine vlast u Novom Sadu", upitao je Jakšić. Opširnije OVDE.
 
Podsetimo, juče je održana sednica gradske skupštine na kojoj je imenovan novi-stari gradonačelnik i članovi Gradskog veća. Opširnije o tome ko je dobio koju funkciju OVDE.
  • @hm

    23.09.2020 12:18
    General-auto
    E moj "hm" kada si tako pametan i raspravljaš o Jelušiću onda bar naglasi da je on napravio General Auto, vodio ga 25 godina, palaćao poreze uvek i plate ne vreme i jednog dana odlučio da to više ne radi. Zašto? Verovatno zbog takvih kao što ste ti i Jakšić koji nema biografiju van radikala. Da nije Radikalne stranke on bi bio obična nula, ali eto sada se on nešto pita, a i ti...
  • Nino

    22.09.2020 23:32
    Ma kakvo
    @bobo
    Nisi u pravu, invalidi im skoro pa nista nisu doneli.
    Jedva skupili i za trecinu liste. Provereno
  • bobo

    22.09.2020 17:55
    @ komsija sa podbare
    To je potpuna neistina i ko tako misli taj je naivcina na kub. Prvo su im naprednjaci skupljali potpise preko udruzenja invalida (100% provereno). Onda su im gurnuli jednu grupu glasova da predju cenzus. Zasto? Pa zato sto je DSS stari radikalski kompanjon i "bezbedan" opozicionar koji ce lajati o glupostima da bi prolazile druge stvari. Grupu cini tri odbornika od kojih od kojih je jedan stari jos iz perioda ljubavi sa radikalima, drugi je neka njegova stara devojka i treci je potpuni anonimus i nezainteresovan za bilo sta.
    Sve u svemu DSS je samo na papiru opozicija a u stvari trojanski konj za skretanje paznje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti