Bivši radnici Hotela Tvrđava-Varadin traže ubrzanje sudskog postupka, ove godine još nijedno ročište

Bivši radnici Hotela Tvrđava-Varadin strahuju da ove godine na sudu njihov slučaj ipak neće dobiti epilog.
Bivši radnici Hotela Tvrđava-Varadin traže ubrzanje sudskog postupka, ove godine još nijedno ročište
Foto: 021.rs
Njih četvorica potražuju 13,4 miliona dinara na ime neisplaćenih zarada - oni su ostali na ulici nakon što je bivša gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković 2006. godine ugovorom na 99 godina predala ovaj objekat u zakup vlasniku Hotela Park, pokojnom Ratku Butoroviću, a na njihovu štetu.
 
Novi vlasnik ove zaposlene nije preuzeo, iako je postojala ugovorna obaveza preuzimanja ukupno 50 zaposlenih. Radnici su završili na ulici, protestovali u nekoliko navrata i pokušavali da reše problem u Gradskoj kući, ali pošto nisu naišli na razumevanje, nekolicina je odlučila da podnese tužbu. Pojedini radnici nisu to učinili jer više nisu bili u stanju da rade ili su u međuvremenu preminuli.
 
Bivši zaposleni koji su odlučili da podnesu tužbu protiv "Poslovnog prostora" i Hotela Park su nekadašnji direktor Tvrđava-Varadina Vladimir Ilčešin, kao i radnici Milka Madi, Ljubomir Živanov i Maja Grlić.
 
Viši sud u Novom Sadu predmet je zaprimio 18. septembra 2018. godine, a do sada su održana samo tri ročišta - nijedan ove godine, upozorava Vladimir Ilčešin za 021.
 
Naime, ni ročište zakazano za 14. april, a potom ni ono zakazano za 14. septembar, nisu održani, zbog čega se sada od veća sudija traži da se postupak ubrza.
 
"U ovoj godini nije održano ni jedno ročište. Od odloženog i sledećeg zakazanog ročišta je bio suviše dug period čekanja, te smatramo da je ročište trebalo biti zakazano odmah posle ukidanja vanrednog stanja. Ukoliko je već došlo do toga na zadnjem neodržanom ročištu, to ste trebali imati u vidu i zakazati ranije ročište, to jest pre 24. novembra. Zato tražimo hitno i prekoredno ročište. Napominjem da tuženi nezakonito koristi imovinu bivšeg preduzeća 'Varadin' (imovinu nas radnika), da je sva imovina uzurpirana do današnjeg dana. Takođe napominjem da svako odugovlačenje spora ide u prilog tuženom", Ilčešin je uputio postupajućem sudiji.
 
On upozorava da je prošlo već previše vremena i da ročište, faktički, ne bi trebalo da čeka kraj novembra ove godine.
 
Detaljnije o ovom slučaju čitajte OVDE.
  • Vladimir Ilčešin

    13.10.2020 12:54
    BORBA SA VETRENJAČAMA
    Vladimir Ilčešin tužilac 1 reda i suvlasnik imovine hotela na Petrovaradinskoj tvrđavi, koja je pritivzakonito oduzeta radnicima.

    Smatram da bi mnogim sudijama trebalo oduzeti pravo na rad i licencu sudije. Zabraniti im doživotno da se bave advokaturom i suđenjem i minium 5 godina zabrane zaposlenja. Da osete oni i njihove porodice, šta je jad, bol i muka. Uveren sam da će to vreme ubrzo doći! Veoma ogorčen suđenjem ovog suda. Vladimir Ilčešin
  • milicica

    28.09.2020 15:01
    cekaju
    Da zastari a neko je strpao pare u dzep
  • Jao

    28.09.2020 13:46
    ljudi
    Jao ljudi ako se drznete na političare i "kontraverzne biznismene i bizniscure, nećete se dobro provesti jer oni imaju para da vas zamajavaju uz njihove advokate decenijama. Žao mi je, ali je tako u našoj "pravnoj" državi,.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.