FOTO: Nakon pisanja 021, počela popravka fasade kasarne u Vojvode Bojovića

Ministarstvo odbrane ipak je odlučilo da sanira deo oštećenja na fasadi kasarne u Ulici Vojvode Bojovića.
FOTO: Nakon pisanja 021, počela popravka fasade kasarne u Vojvode Bojovića
Foto: 021.rs

Samo nekoliko dana nakon što je 021.rs pisao da i pored žalbi građana, kao i više prijava novosadske građevinske inspekcije, sa ove vojne zgrade u užem centru Novog Sada otpadaju delovi fasade i krova, postavljene su skele u delu ka Ulici Lukijana Mušickog.

Mada iz ministarstva koje vodi Aleksandar Vulin i dalje ne odgovoraju na pitanja 021.rs o tome da li će se sanirati oštećenja za koja postoje prijave od 2011. godine, vidi da sada sledi popravka fasada bar objekta koji gleda ka Ulici Lukijana Mušickog.

Ovaj tender je ministarstvo odbrane raspisalo još 30. juna, a 8. avgusta izabralo ponudu S.Z.R. "Vrljanac" iz Beočina, koja je bila i jedina, po ceni od 1.394.700 dinara sa PDV-om.

Ovo su, koliko je poznato, prvi ozbiljniji radovi na sanaciji nekog objekta u okviru kasarne u Vojvode Bojovića, međutim, kako ministarstvo ne komunicira sa 021.rs o ovom pitanju, ne može se znati da li će uslediti ili se planiraju i neki drugi radovi.

Podsetimo da je ova kasarna napuštena od strane JNA početkom devedesetih i da u njoj od 1991. žive vojni beskućnici. Mada je bilo najava da će se rešiti njihov status, to do sada nije učinjeno.

Takođe, nema pomaka ni u vezi sa tim da se kasarna preda Gradu Novom Sadu, jer kao spomenik pod prethodnom zaštitom osim arhitektonske ima značaj i kao mesto stradanja antifašista u Drugom svetskom ratu i mesto gde su tokom krvave Novosadske racije 1942. ubijeni civili.

Prema urbanističkim planovima kasarna je namenjena da bude kulturno-turistički kompleks.

  • stanar

    29.09.2020 10:24
    posto se mnogi prave pametni (pogotovo @sremac) oko situacije o kojoj ne znaju mnogo, da kazem i ja par reci: kasarna je vecinski prazna, vecina stanara je iseljena jer je to jedina stvar oko koje je vojska azurna - iseljavanje stanara koji imaju na neki nacin reseno stambeno pitanje
    "vozni park" koji se spominje je od okolne i ljudi koji bahato koriste i dodatno unistavaju dvoriste, a preostali stanari neretko ne mogu ni peske lepo da prodju, a da barem u nekoliko rupa ne upadnu, a posto je vojska nadlezna, nemaju pravo ni da na svoju ruku vrse neke 'ozbiljnije' popravke, obnavljanja i sredjivanja prostora
  • Сремац

    29.09.2020 01:32
    ЗАБЛУДА
    Заблуда је да ту живе војни бескућници.Према неким сазнањима велики број њих је добио станове,али их издају или су уступили деци,а у касарни се живи џаба.Покушајте ући у двориште из Караџићеве улице колима,погледајте возни парк,па хајде идите сад до краја и распитајте се колико породица живи ту и колико их је добило станове.Са све три стране објекта,од кад је војска отишла,нико,никад није метлом из зграде изашао,ни прозоре не оправљају...толико о култури становања и запуштеној некада лепој касарни.
  • Gvardiola

    28.09.2020 15:45
    Kod bivseg Noviteta, neko preko noci uzorao pesacku stazu i zelenu povrsinu, ono je uzas, blata na sve strane

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti