Novi Sad daje plac kako bi dobio lokal od 183 kvadratna metra, tržišna vrednost slična

Grad će neposrednom pogodbom razmeniti nepokretnost sa firmom "Euroinvest NS", koja zida stambeno-poslovni objekat od četiri sprata sa potkrovljem na uglu Temerinske 49 i Branka Radičevića 1.
Novi Sad daje plac kako bi dobio lokal od 183 kvadratna metra, tržišna vrednost slična
Foto: 021.rs
Kako se navodi u ugovoru, Grad će predati prizemnu kuću od 39 kvadratnih metara i dva prizmena objekta od 54 i 18 metara kvadratnih, bez odobrenja za gradnju, koji su se koristili za zanatstvo i slične usluge. Oni se nalaze na parceli od 383 kvadratna metra.
 
U zamenu za te nekretnine, Grad će dobiti dobiti lokal u zgradi koja će biti izgrađena na toj lokaciji. U pitanju je poslovni prostor od 183 kvadratna metra, s tim da će deo veći od 70 kvadrata biti u prizemlju, dok će ostatak prostora biti galerija, sa pogledom na Ulicu Branka Radičevića. 
 
U odluci se navodi da je tržišna vrednost nepokretnosti koju Grad pribavlja 32,8 miliona dinara, dok je vrednost koju predaje 32,7 miliona. 
 
Investitor je u obavezi da budući objekat završi u roku od 16 meseci od dobijanja građevinske dozvole, odnosno najkasnije 20 meseci od zaključenja ugovora. Lokal, koji će biti uknjižen kao javna svojina Novog Sada, treba da bude predat gradu u zadatim rokovima. 
 
Prema podacima iz katastra, "Euroivest NS" na uglu Temerinske i Branka Radičevića ima u vlasništvu parcelu od 782 kvadrata, ali i još nekoliko objekata.
 
 

Skupština grada saglasnost na ugovor treba da razmatra na sednici u petak, 2. oktobra.

  • Visnja Petrovic

    01.10.2020 17:57
    Euroinvest
    Pre par godina sam kupila stan u njihovoj zgradi na Detelinari. Ne postoji zamerka ni na sta. Imala sam brdo zahteva, koje su realizovali do poslednjeg, izasli mi u susret za sve sto mi je palo na pamet. zgrada u kojoj živim je prelepa i kvalitetna, izolacija tako dobra da su računi za grejanje smešno mali, a steuju leti gotovo da ne plaćam jer je paljenje klime nepotrebno.Radi se o profesionalcima i postenim ljudima. Problem našeg mentaliteta je taj što ljudi ne mogu da podnesu da neko radi i ima ( ne uzimajući u obzir da to sa sobom nosi mnogo problema, nespavanja i odricanja). Komentar ostavim samo onda kada iza toga mogu da stanem i kada znam o čemu govorim.
  • Gagi

    01.10.2020 07:01
    Spajanje
    Kako vidim tu je bilo obavezno spajanje parcela. Oni su vlasnici 80% , a grad 20%. gradjevinske .Smem se kladiti da bi zgrada bila odavno gotova da grad nije vlasnik tih 20%.
    Ako gledas sa strane grada od nicega je dobio nesto.
  • Jole

    01.10.2020 01:23
    Euroinvest
    Kada vidim kako im na renderima stoji klima pored svakog prozora, muka me pripadne. Kao u Tirani.

    Možda su fini i pošteni, ali moraju da smisle kako da se 100 klima uređaja ne vidi sa ulične strane. Ruglo - i odavno prevaziđena praksa u civilizovanom svetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.