Zakupcima većih kioska i baraka u Novom Sadu produžen rok za korišćenje objekata

Gradsko veće je, na inicijativu Društva trgovaca Novog Sada, predložilo je da Skupština grada odobri da se zakupcima kioska i baraka za tri godine produže odobrenja za korišćenje objekata, a usled epidemije virusa korona.
Zakupcima većih kioska i baraka u Novom Sadu produžen rok za korišćenje objekata
Foto: 021.rs

Kako se navodi u izmeni Odluke o uređenju grada, imeniocima odobrenja za postavljanje kioska površine veće od 10,5 kvadrata i baraka koje su postavljene na javnoj površini može se izdati odobrenje za ponovno korišćenje iste lokacije i to na period do tri godine, a nakon tog perioda odobrenje im se može izdati pod uslovom da objekat ne bude veći od 10,5 kvadrata.

U obrazloženju odluke se kaže da se Društvo trgovaca obratilo Gradu sa navodima da je pandemija virusa korona izazvala teškoće u poslovanju vlasnika kioska većih od 10,5 kvadrata i baraka i da bi u sadašnjem trenutku investiranje u smanjenje površine tih objekata dovelo do zatvaranja i otpuštanja radnika.

Skupština grada će o ovom predlogu odlučivati u petak, 2. oktobara.

  • Ile

    30.09.2020 18:20
    Produzili su svojim clanovima zakup. To je bilo za ocekivati.
  • G

    30.09.2020 12:31
    G
    Obična laž radili su svi od brze hrane,trafika....jedino prodavci cveća i kokičari su pukli. Ostali su debelo profitirali ako ćemo pošteno da pričamo. E sada što neko ima interesa da sve ubaci u istu vreću toje nešto drugo. U centru dunavske trafika sa cigarama i štampom radila je i za vreme policiskog časa to svi znaju ali ovde je uve neko zaštićen.
  • Ns

    30.09.2020 11:42
    Ml
    Uklonite ruglo iz grada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti