Novosađani na manifestaciji na Detelinari prikupili još 260 hiljada dinara za lečenje male Lane

Novosađani su u utorak uveče, na manifestaciji "Srcem i muzikom za Detelinaru" i "Bazaru za Lanu", za lečenje male Lane Jovanović prikupili 263.120 dinara za lečenje male Lane Jovanović.
Koncert koji sada već redovno organizuju Udruženje građana "Novi Sad" i muzička radionica "Mi & La 021", okupio je veliki broj Detelinaraca na platou ispred robne kuće u Ulici Milenka Grčića.  
 
Pred publikom svoja pevačka umeća prikazali su učenici nastavnice muzičkog Milke Jurišić, koji su poznatim hitovima zabavljali prisutne.
 
Podršku su im davali Anastasija i Đorđe, "Haos animatori" i plesni klub "Stage Dance". Udruženje "Veliko kolo" izvelo je splet narodnih igara, a na kraju večeri nastupio je bend "Talasna dužina".
 
Sat vremena pre početka koncerta počeo je i "Bazar za Lanu" u organizaciji Grupe građana "Za bolju i lepšu Detelinaru". Posetioci su mogli da kupe ponuđene proizvode i time pomognu lečenje devojčice, a bile su postavljene i kutije za donacije od strane Udruženja građana "Novi Sad".
 
Jednogodišnja Lana Jovanović ima retku, ali izuzetno progresivnu i smrtonosnu neuromišićnu bolest, a lek za ovu bolest košta 2,1 milion dolara.
  • Djura

    03.10.2020 18:33
    @Boska Buhe
    sa Limana je i potekla inicijativa, na zalost deteslinaraca
  • Aleksandra

    01.10.2020 20:27
    @Iva
    Da li mislite da oni imaju bilo kakvu grižu savest, bilo ko od njih?! Bitno je da se zidaju NS BG na vodi, kompleksi hotela (Galens) i razni tržni centri, a decu i ne samo decu, lečimo mi "obični smrtnici" preko poruka i kutija po gradu.
  • Iva

    01.10.2020 15:46
    Drzavni sluzbenici
    Mogli bi se odreci... bar 5% od onih 150000 sto dobijaju mesecno po nekoliko plata.... ne bi ni osetili...
    a mozda bi sprali malo grizu savesti zbog svoje alavosti i bahatosti...

    Divan je osecaj pomoci i podeliti pa cak i ono malo sto imaš....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti