FOTO, VIDEO: Pokušaj postavljanja nelegalne bašte kafića u Dunavskom parku

Gradsko zelenilo je inspekciji prijavilo da je ugostiteljski objekat "Sasha & Pasha" pokušao nelegalno da postavi letnju baštu na zelenoj površini Dunavskog parka, pokraj toaleta.
FOTO, VIDEO: Pokušaj postavljanja nelegalne bašte kafića u Dunavskom parku
Foto: 021.rs

U ovom javno-komunalnom preduzeću za 021.rs navode da je njihova čuvarska služba obavestila pomenuti ugostiteljski objekat da nema dozvolu da postavi baštu i potom je obaveštena inspekcija, a sada se čeka na njenu reakciju.

Upravi za inspekcijske poslove 021.rs je poslao pitanja povodom nedozvoljenog zauzeća zelene površine parka, ali odgovor još nije stigao.

U Zelenilu dodaju i da oni kao upravljač zaštićenog prirodnog dobra Dunavski park nisu izdali Rešenje o postavljanju bašte firmi "Sasha&Pasha d.o.o".

Na licu mesta u Dunavskom parku 021.rs je zatekao metalnu konstrukciju postavljenu na oko 50 kvadrata zelene površine neposredno pored javnog toaleta. Na metalnoj konstrukciji ima i nekoliko drvenih letvi, ali u trenutku kada smo obilazili lokaciji radnika nije bilo u blizini. Od zaposlenih u Zelenilu koji su u tom trenutku radili u parku, kao i nekoliko posetilaca, reporter 021.rs je čuo da je konstrukcija postavljena u subotu.

Ekološki front Novog Sada je protestovao zbog ovog, novog pokušaja devastacije Dunavskog parka. U ovoj organizaciji za 021.rs kažu da je dobro što Zelenilo nije dozvolilo da se usred parka postavi bašta.

"Ohrabrujuća je vest da Zelenilo nije izdalo rešenje, no Rešenje o uslovima mora da izda i Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, s obzirom da se radi o Spomeniku prirode od velikog značaja II kategorije. Nadajmo se da će se Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, ukoliko ipak dođe do zahteva da se postavi bašta restorana, voditi Uredbom Vlade Srbije koja zabranjuje promenu namene ove površine i izvođenje investicionih radova i aktivnosti koje ne bi bile u funkciji zaštite i unapređenja parka. Očekujemo da će metalni nosači (paluba) biti uklonjeni u najkraćem mogućem roku", navode za 021 u Ekološkom frontu.

Inače, ovo nije prvi put da ovaj lokal na istom mestu pokušava da postavi baštu. Isti slučaj dogodio se i pre tri godine, kada je konstrukcija za baštu stajala nekoliko dana, a potom je uklonjena.

Sadržaj je podržan od strane organizacije The European Endowment for Democracy (EED).

  • dovla

    09.10.2020 03:14
    @A
    Navedi mi tacno gde si to video da 'svuda u svetu' ima kafic u parku LEBA TI jer ja kao svetski covek to bas nigde nisam video
  • Julija

    08.10.2020 11:53
    Urnisanje
    Nastavlja se urnisanje nekada najlepšeg Novog Sada.Čim su oni postavili konstrukciju vidi se njihova bahatost i silovitost a i zaledjina nekog iz vrha novosadske vrhuske. Tesko nama običnima.
  • Ana

    07.10.2020 04:27
    Pokušaj? Nastavili su., stavljene su i daske.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.