Porast broja obolelih od korone u Novom Sadu, četiri pacijenta na respiratoru

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine trenutno se leči 20 pacijenata koji su oboleli od korona virusa.
Porast broja obolelih od korone u Novom Sadu, četiri pacijenta na respiratoru
Foto: 021.rs
Ovo je gotovo dvostruko veći broj obolelih u bolnici u odnosu na pre pet dana kada je saopšten poslednji podatak, i kada je bilo 12 obolelih.
 
Porastao je i broj osoba na respiratoru, pošto su trenutno četiri pacijenta na ovom tretmanu, a prethodno ih je bilo troje. U Kliničkom centru Vojvodine ni sada nisu naveli da li je bilo preminulih, kao što ne govore mesecima unazad.
 
Kažimo i da u Novom Sadu trenutno ima registrovana 92 aktivna slučaja, a to je danas saopštio gradonačelnik Miloš Vučević, uz napominjanje da u nedelju nije registrovan ni jedan novi slučaj.
 
Ovo je blagi rast obolelih jer ih je pre pet dan u Novom Sadu bilo 77, prema informacijama Instituta za javno zdravlje Vojvodine.
 
"Pokazali smo odgovornost, pre svega građani Novog Sada i cela država. Grad je sa svojim nekim kapacitetima, koji nisu mali, doprineo da se nešto bolje i uspešnije nosimo sa ovim izazovom. Imamo snage da se nosimo i spremni smo za ono što je pred nama", kazao je Vučević za TV Prva.
 
Podsetimo da je proteklih nedelja, prema dostupnim podacima, u Kliničkom centru Vojvodine bilo dvadesetak pacijenata, češće i ispod tog broja, dok je u Novom Sadu broj zaraženih bio ispod 100.
  • ooopet

    06.10.2020 07:26
    LAZU !!!!!
    ISTI mandatar vlade proglasen....ajmo sad sa navalom virusa dok ne strpamo sve u karantin......pa nastavimo da krademo! to je sns filozofija.......
  • Dada

    05.10.2020 20:39
    Sve vise njih u JGSP ne nose maske,u radnjama nema distance ,kafici su prepuni i naravno svi bez maske.
  • uvreda

    05.10.2020 20:32
    Stavis masku i krenes u grad. Svi te gledaju popreko ko majku da si im opsovao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti