Rok za završetak Fruškogorskog koridora mart 2024, "za sat vremena će se stizati od Loznice do Novog Sada"

Potpisan je komercijalni ugovor o projektovanju i izgradnji Fruškogorskog koridora.
Rok za završetak Fruškogorskog koridora mart 2024, "za sat vremena će se stizati od Loznice do Novog Sada"
Foto: FoNet
Ovaj ugovor danas su potpisali ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i direktor kompanije "China road and bridge corporation" (CRBC) Džan Fan Jen. Ugovor je vredan 606 miliona evra.
 
"To je za Novosađane, ali i za ljude mnogih drugih okruga kojima će skratiti put i ka zapadnim zemljama i zapadu Srbije i omogućiti lakši put do Fruške gore", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je prisustvovao potpisivanju ugovora.
 
On je dodao da će se za sat vremena moći doći od Loznice do Novog Sada.
 
"Fruškogorski koridor će biti otvoren za saobraćaj do 15. marta 2024. godine, to su rekordni rokovi", rekao je Vučić.
 
"CRBC će se truditi da u ugovorenom roku i kvalitetu završi projekat. CRBC je prva kineska kompanija koja je došla na tržište Srbije i voljni smo da radimo još više sa domaćim kompanijama, tako da želimo da poboljšamo i našu kompaniju, ali time i lokalne srpske kompanije. Nadam se da će još više kineskih kompanija doći u Srbiju, da ovde radi", rekao je direktor CRBC Džan Fan Jen.
 
Fruškogorski koridor će zvanično biti brza saobraćajnica od Rume do Novog Sada u dužini od 47,7 kilometara, koja će spojiti autoputeve ka Šidu i Subotici. Imaće četiri kolovozne trake širine po 3,5 metra, ali neće imati zaustavne trake, zbog čega se neće voditi kao klasičan autoput već kao brza saobraćajnica.
 
Fruškogorski koridor će se nadovezivati na pravac Ruma-Šabac-Loznica. Ovaj put povezaće tri opštine: Novi Sad, Irig i Rumu, a rešiće i problem prolazaka teretnih vozila preko Fruške gore i kroz Irig.
 
U okviru brze saobraćajnice biće izgrađen i tunel kroz Frušku goru od 3,5 kilometara, koji će biti najduži tunel u Srbiji.
 
Njegova izgradnja je važna, jer se on nadovezuje na pravac Ruma - Šabac - Loznica.
  • Sasa

    09.10.2020 21:45
    Koliko vidim , Loznica nam postaje saobracajno cvoriste Srbije, da nije to zato sto je ministarka odatle???? Do skora je bio Cacak, i on dobio auto-put. Novi Sad da se ne nalazi na putu Budimpesta -Beograd, ne bi nikad dobio auto put. Hvala
  • Gojko

    09.10.2020 00:44
    A šta ću ja u Loznici?
  • dzo

    08.10.2020 20:26
    Jel CRBC to ona kompanija koju je svetska banka stavila na crnu listu 8 godina zbog korupcije? Pa lepo ste odabrali, srecom pa postiji internet mada ovi krezubi glasaci ne znaju da ga koriste na stranim jezici...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti