Klinika za infektivne bolesti KCV-a kandidat za Oktobarsku nagradu, Irinej za Novembarsku povelju

Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju razmatrala je deset predloga za kandidate za Oktobarsku nagradu, odnosno devet predloga za kandidate za Novembarsku povelju za 2020. godinu.
Klinika za infektivne bolesti KCV-a kandidat za Oktobarsku nagradu, Irinej za Novembarsku povelju
Foto: 021.rs
Među predloženim kandidatima za Oktobarsku nagradu su inovator Mile Plavšić, književnik i vajar Radovan Ždrale, učiteljica i humanitarka Anđelka Krasojević, "Kaćke novine", arhitekta Miroslav Krstonošić, direktor Arhiva Vojvodine Nebojša Kuzmanović, humanitarna fondacija "Tate Novosađani", volonteri i volonterke Novog Sada, publicista Vladimir Vrgović i Klinika za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine.
 
Komisija je utvrdila da incijativa da Medicinski fakultet u Novom Sadu dobije visoko gradsko priznanje nije blagovremena podneta.
 
Među predloženim kandidatima za Novembarsku povelju su vladika bački dr Irinej Bulović, "Kaćke novine", Medicinski fakultet u Novom Sadu, prof. dr Ratko Tošić, Gradska biblioteka, volonteri i volonterke Novog Sada, Odbor za prikupljanje potpisa od građana Veternika, prof. dr Teodor Kovač i novinar lista "Dnevnik" Ljuba Vukmanović.
 
Oktobarska nagrada Novog Sada dodeljuje se za izuzetna ostvarenja u oblastima nauke, kulture i umetnosti, odnosno svih vidova stvaralaštva, publicistike i novinarstva u svim oblicima informisanja, planiranja i uređenja prostora i naselja, arhitekture i graditeljstva, pronalazaštva, razvoja novih tehnologija i usvojenih novih tehnoloških sistema, unapređenja i zaštite životne sredine, prosvete i razvoja školarstva, sporta i postignutih sportskih rezultata, zdravstva i zdravstvene zaštite i socijalnog i humanitarnog rada. 
 
Novembarska povelja Novog Sada dodeljuje se povodom 9. novembra 1918. godine - dana kada je srpska vojska ušla u Novi Sad na kraju Prvog svetskog rata i 25. novembra 1918. godine - dana kada je Skupština stanovnika Vojvodine donela odluku o prisajedinjenju Jugoslaviji.
  • Milan

    17.11.2020 23:52
    Tate
    Naravno tate Novosađani za oktobarsku nagradu grada Novog Sada!!! Tate, tate, tate!!!
  • Ivan I.

    16.10.2020 20:22
    Za Tate
    Tate Novosadjani zaslužuju sve pohvale !
  • Stevan

    08.10.2020 20:58
    Definitivno TATE NOVOSADJANI..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti