Opozicija: Budžet je presipanje iz šupljeg u prazno; Vučević: Novi Sad ne odustaje od investicija

Odbornici Skupštine grada usvojili su budžet koji će, nakon rebalansa, iznositi rekordnih 30,2 milijarde dinara.
Opozicija: Budžet je presipanje iz šupljeg u prazno; Vučević: Novi Sad ne odustaje od investicija
Foto: 021.rs
Gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je, uoči rasprave o budžetu grada, da je zadovoljan što će budžet biti rekordan, posebno u ovoj godini koja je krizna zbog epidemije korona virusa. On tvrdi da Novi Sad neće odustati od investicija. 
 
“Novi Sad u jednoj od najtežih godina nije odustao ni od jedne bitne stavke u svom budžetu. Nismo smanjili ni jedno davanje, nismo odustali ni od jedne kapitalne investicije”, navodi Vučević.
 
Sa druge strane, predstavnici opozicije, SRS-a i DSS-a, rebalans budžeta okarakterisali su kao presipanje iz šupljeg u prazno i tvrde da se odustalo od velikog broja manjih investicija. 
 
“Mi imamo najsiromašniji program uređivanja građevinskog zemljišta koji ja pamtim, a odbornik sam u Skupštini grada petnaestak godina. Dakle, imamo najveći budžet u istoriji grada, a imamo program uređivanja građevinskog zemljišta koji je skroman i preskroman”, kaže odbornik radikala Đurađ Jakšić.  
 
Opozicija ukazuje i da se veliki deo novca izdvaja za plaćanje sudskih troškova. Gradonačelnik je potvrdio da se više od milijardu i po dinara daje na troškove za izgubljene sporove koje je imao Novi Sad, ali kaže da to nije sprečilo da se investicije nastave.
 
Međutim, iako se te investicije navode u budžetu, to ne znači da će biti i sprovedene, pošto je skoro kraj godine, a tenderi nisu završeni.
 
Na sednici nije bilo posebne rasprave oko tačaka i sve su usvajane vrlo brzo, što je praksa koja postaje normalna, jer SNS sa koalicionim partneriam ima veliku ubedljivu većinu od više od 70 glasova, dok opozicija ima tek šest odbornika SRS i DSS.
 
Koje su sve odluke usvojene na sednici pročitajte OVDE.
  • Max

    16.10.2020 06:26
    Da li je ovo moguce sve sto citam. Ako jeste, dotakli smo dno zivota. Batica narucuje planove a Papica izvrsava naredjenja zato i opstaje.
  • Jova

    16.10.2020 06:24
    Sklonili ste Sanju Radak, a doveli ovu balavicu sto nema iskustva, sem modnih detalja koji pale iskompleksirane face. Drzite u Upravi za finansije vojnog penzionera za nacelnika, a g. Radak ste poslali za zamenicu nacelnika u Upravu za privredu. Uradili ste posao veka, sve do samih jaja, ali ne vasih jer ih ni nemate.
  • Mesarovicka

    16.10.2020 06:17
    Sada ce nama sve finansijske olanove i budzet za 2021. objasniti Mesarovicka, gradonacelnikova desna rukavi miljenica. On je licno proizveo u clana GV, kao i Amidzica. Ima covek ukusa i stila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti