FOTO: Skupštinska "bleja" - odbornici igraju igrice, čitaju 021.rs, četuju

Novosadski odbornici, kao i članovi Gradskog veća, sednice Skupštine grada provode uz konstantno korišćenje mobilnog telefona. Vreme "ubijaju" igrajući video igre, čitajući vesti ili pak slanjem poruka.
FOTO: Skupštinska "bleja" - odbornici igraju igrice, čitaju 021.rs, četuju
Foto: 021.rs
Zasedanja Skupštine grada su poslednjih godina postala vrlo monotona. Rasprava je već bila zamrla, a situaciju nije poboljšao odlazak dela opozicije iz skupštinske sale, kao ni bojkot. 
 
Došlo se do toga da su unutra ostali pretežno vladajući odbornici koji satima sede i samo dižu ruke, odnosno pritiskaju dugme "ZA" kada dođe vreme za glasanje. Jedini koji govore su po neki odbornik iz opozicionih Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke Srbije, kao i poneki član Gradskog veća, ukoliko odluči da odgovori na njihove primedbe. Ipak, najveći deo vremena čuje se samo glas predsednice Skupštine Jelene Marinković Radomirović koja čita desetine i desetine odluka za koje treba da se glasa.
 
Većina odbornika vlasti iz redova SNS-a, SPS-s, JS-a, POKS-a, PUPS-a, SVM-a, LSV-a, PS-a, SDPS-a i SPAS-a, zajedno sa manjinskim iz Istine i Ruske stranke, vreme između glasanja i po nekog govora opozicionara troši uz mobilni telefon, što bi trebalo da bude zabranjeno u sali.
 
Kako je primetio reporter 021.rs, u svakom trenutku na telefonu je barem polovina od više od 70 uvek prisutnih odbornika i desetak članova veća. Neki od njih ponesu i tablete ili laptopove. 
 
Ono što se vidi kada se posmatraju telefoni odbornika iz daljine jeste da deo njih igra igrice, gledaju sajtove za prodaju, odgovaraju na mejlove, poruke itd. Dobar deo njih čita sajtove, a više puta je na ekranima odbornika viđen 021.rs. Naravno, društvene mreže su neizbežne, pa tako neki skroluju kroz Tviter, Fejsbuk...
 
U foto-galeriji pogedajte nekoliko fotografija sa sednice, a na kojima se vide uvek agilni odbornici:
 
  
  • 18.10.2020 12:27
    K......
    I sve o trošku naroda.
    Živeli.
  • Moreeee!

    18.10.2020 10:17
    Ih sto ste neki, pa sta drugo da rade, kad im se pos'o koncentrise samo u jednom - da glasaju za sve sto bata naredi!
  • Miroslav

    17.10.2020 17:17
    direktna demokratija
    Ova banda niti je kvalifikovana niti je potrebna da odlucuje o bilo cemu u ime naroda. Potrebna je samo jedna dobra aplikacija da se svakom od nas omoguci da glasamo o odlukama koje nas se ticu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti