Gojković: Epidemiološka situacija u Vojvodini nesigurna

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković kazao je da se od ranije govorilo o tome da će tokom jeseni i zime biti mnogo problema sa virusom korona i da se Srbija zbog toga kao država pripremila za zimski period tako što je ojačala svoje kapacitete.
Gojković: Epidemiološka situacija u Vojvodini nesigurna
Foto: 021.rs
On je za TV Pink rekao da od marta Krizni štab postupa u skladu sa aktivnom epidemiološkom situacijom, ali se priprema i za moguće teže scenarije koji mogu da dođu.
 
"Od početka smo pričali da će ovo biti dugotrajna borba, da neće biti nimalo lako ni za koga u svetu, pa ni za nas", rekao je Gojković.
 
On je naglasio da je kompletna beogradska Arena pretvorena u kovid bolnicu i da se na tome radilo tri, četiri meseca.
 
"Pripremano je maksimalno povećanje kapaciteta i opreme. Tokom prethodnih meseci smo puno naučili", kazao je Gojković.
 
On je naveo da je u ovom trenutku stanje u Vojvodini stabilno, ali nesigurno zbog pojave virusa u svim vojvođanskim upravnim okruzima.
 
"Brojke novozaraženih na dnevnom nivou su mnogo manje nego u centralnoj Srbiji, pogotovo u Beogradu", naveo je Gojković i dodao da je ponosan na sve građane Vojvodine.
 
Gojković je rekao da građani treba da shvate u kakvoj se situaciji nalazi naše okruženje, a u kakvoj mi.
 
"Nema razloga za paniku i strah, ali moramo biti izuzetno oprezni i postupati po onom što kaže struka i nauka", istakao je Gojković.
 
Prema poslednjim podacima koje je Institut za javno zdravlje objavio 14. oktobra, u Novom Sadu su 72 osobe zaražene virusom korona, dok je ukupan broj obolelih u pokrajini 201. 
  • Mirka

    18.10.2020 20:03
    Novosadski splavovi
    “Najsigurnije” je da mladi vikende provode na splavovima. Korona ne radi od 19-23h dok peva Karleusa i ostali...
  • Sloba53

    18.10.2020 15:36
    Jel se konačno ohrabrio da kaže "Vojvodina" , umesto severna srpska pokrajina ? Još samo da to ponovi u prestonici !
  • cica

    18.10.2020 13:19
    Sada smo spremniji za novi talas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti